Meny

Aksla-drapet: – Livet vårt raknet

Blomster og lys på turstien på Akslafjellet der Anja Weløy Aarseth ble drept i august 2013. Aksla-saken starter i lagmannsrettssalen i Ålesund tinghus tirsdag morgen. Steven (Paco) Dan Danielsen er tiltalt for drapet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moren til Anja Weløy Aarseth (21) ga fredag en meget sterk vitneforklaring i Aksla-saken i Ålesund tinghus.

Mens hun med fast og klar stemme leste fra dagboknotatene hun gjorde i tiden rundt drapet på datteren 28. august, satt den tiltalte 24-åringen bøyd over bordet og skrev eller tegnet på et ark uten å heve hodet.

– Jeg snakket så vidt med henne 28. august i 17-tiden. Hun virket blid og fornøyd. Jeg kunne høre at hun hadde hatt en god dag. Hun skulle vaske hos bestemoren. Anja var omtenksom og snill. To timer senere var jenta vår voldtatt og drept og livet vårt raknet, sa moren.

– Kommer aldri over det

Hun fortalte at både hun og mannen, som fremdeles er sykmeldt etter det som skjedde på byfjellet Aksla, sliter med dårlig søvn, flashbacks og konsentrasjonssvikt.

Samtidig sa hun at datteren hadde mange roller, og takket høyskolestudentene som har brukt uken på å følge rettssaken i tinghuset.

– Det blir vi veldig rørt av. Alle har sin egen sorg. Det er utrolig mange berørte i en slik sak. Det er ikke bare de nærmeste. Vi ser jo ut som vanlig, men vi har det ikke alltid så bra. Vi kommer aldri over dette, men vi skal komme gjennom det og gå videre i livet.

– Viktig å få svar

Om det å sitte i rettssalen og følge saken, sa hun til aktor, statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim, at det var viktig å få svar.

– Det er bedre å vite enn ikke å vite. Men vi vet fortsatt ikke hva som skjedde, ettersom tiltalte ikke vil fortelle det, sa moren.

Dommeren startet dagen med å si at han ikke godtok den typen oppførsel som tiltalte viste torsdag da han viste fingeren til et vitne.

– Jeg vil ikke ha noen gjentakelser der, sa dommeren til tiltalte. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus