Meny

Politiet kan ha funnet vraket av savnet fiskebåt i Agder

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet sier de kan ha funnet vraket av fiskebåten som ble meldt savnet onsdag.

Ifølge NRK har politiet gjort et interessant funn i søket etter fisketråleren Carina.

Politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen, understreker at politiet fortsatt er usikre.

Klokken 8 startet tre redningsbåter og tre fiskefartøy sjøbaserte søk etter den savnede reketråleren. I tillegg driver flere fritidsbåter begrenset søk i le av uværet, opplyser Bjart Gabrielsen, stasjonssjef ved Mandal politistasjon, til NTB.

Politiet antar at brødrene Arnfinn (66) og Øystein Fjeldskår (63) omkom i en ulykke da de var på rekefiske onsdag. Tråleren Carina ble etterlyst da brødrene ikke kom tilbake om ettermiddagen.

Mellom 30 og 40 personer deltar i sjøsøket etter de to fiskerne.

Les også: Søk etter savnet tråler innstilt

Får bistand fra miniubåt

– De leter i området der vi tror havariet har skjedd. Det blir gjort systematisk søk etter vraket ved bruk av ekkolodd, og muligheten for å finne båten er relativt stor. De lokale fiskerne har god kunnskap om hvor de savnede normalt dro ut for å fiske.

Gabrielsen sier værforholdene er betydelig bedre fredag enn tidligere, selv om det fortsatt er et par meters høye bølger. Fredag skal søket pågå til mørkets frembrudd.

I tillegg har politiet bedt om bistand fra en miniubåt, men det er foreløpig usikkert når denne er klar.

Håper å finne brødrene i båten

Ifølge Gabrielsen jobber ikke politiet med å etterforske omstendighetene rundt ulykken ennå.

– Den brutale virkelighet er at det vi kan etterforske, trolig ligger på havets bunn. Det er lite annet vi kan gjøre nå enn å prøve å finne båten, sier han.

Håpet er at de antatt omkomne fiskerne befinner seg i båten, sier han. Dersom fiskerne ikke befinner seg i båten, er letemannskapene avhengige av at de befinner seg på vannoverflaten for å finne dem.

Startet søk etter 23-åring

Politiet har også satt i gang et søk etter den savnede 23-åringen, som falt i sjøen ved et fyr torsdag ettermiddag.

– Det er et titall personer fra Røde Kors som søker med to redningsskøyter i et definert område på vestsiden av Lindesneshalvøya, forklarer Gabrielsen.

23 åringen falt i sjøen like i nærheten av området hvor det ble søkt etter de to savnede fiskerne. Det blåste nordvestlig vind i området da ulykken skjedde. Et Sea King-helikopter lette uten hell etter mannen med varmesøkende kamera.

Forsvant i uvær

Det vil ikke bli satt inn i helikopter i søket fredag. Ettersom det søkes etter antatt omkomne personer, vil ikke Hovedredningssentralen (HRS) ha annet enn en rådgivende rolle i arbeidet.

Det er opprettet kriseteam for pårørende i Lindesnes og Lyngdal kommuner.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus