Meny

Alping, superkombinasjonen menn:

Jansrud på den kjedelige fjerdeplassen

LEDER OL-ØVELSE: Kjetil Jansrud leder superkombinasjonen. Foto: Mike Segar, Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil Jansrud kjørte inn til fjerdeplass i superkombinasjonen. Han var 59 hundredeler fra medalje.

* SISTE:

- Kjetil Jansrud endre på fjerde plass. Kjører det han er god for, men er 1.06 bak sveitsiske Sandro Viletta.

- Pallen: Gull, Sandro Viletta; Sølv: Ivica Kostelic; Bronse: Christof Innerhofer.

- Aleksander Aamodt Kilde tryner først en gang rett ut fra start, klatrer opp igjen, før han tryner igjen. Sklir på magen og venstre ski løser ut.

- Aksel Lund Svindal skrenser for mye og havner langt bak lederen Sandro Viletta.

- Ivica Kostelic taper hele forspranget og litt til, i løypa hans far har satt opp.

- Pappa Jansrud, Jan, sier til Gudbrandsdølen Dagningen at det «blir spennende», men at han «ikke har en god feeling» på vegne av sønnen.

- Ted Ligety er på etterskudd hele veien og kjører i mål langt bak lederen. Nok en favoritt som ikke innfrir.

- Alexis Pinturrault henger godt med lenge, men hekter og ryker rett ut. Favoritt nummer en vinner altså ikke i dag.

Forholdene kan bli avgjørende for Kjetil Jansrud når han skal forsvare ledelsen fra utforrennet. Hvis snøen blir bløtere kan Vinstra-mannen få en tung reise ned når han setter ut som nummer 30.

Følg slalåmdelen av superkombinasjonen i live-feeden nederst i artikkelen

Blant utfordrerne til medaljer kan amerikanske Ted Ligety og Alexis Pinturault fra Frankrike nevnes. Amerikaneren har 1.93 å ta inn, men han starter som nummer 13 og får trolig ikke de verste forholdene.

Enda bedre forhold kan Pinturault få når han kjører som nummer 8. Franskmannen har 2.44 å ta inn, men mannen med norsk mor er en svært habil skikjører. I Kitzbühel-kombinasjonen for drøye to uker siden kjørte han raskest av alle i slalåmdelen. Nærmest var Ted Ligety.

Men Norge har også en medaljekandidat, skal vi tro ledende Jansrud.

– Vår største favoritt nå er Aleksander Aamodt Kilde, men det får dere ikke lov å skrive. Det må vi holde litt for oss selv så han ikke får noe press på seg, men han er ganske god i slalåm, så jeg tror vi har en skikkelig medaljekandidat, faktisk, sier Kjetil Jansrud til Dagbladet.

De norske har følgende startnummer:

25 Aksel Lund Svindal 0.70 sekunder å ta inn

27 Aleksander Aamodt Kilde + 0.61 sekunder å ta in

30 Kjetil Jansrud. Skal forsvare ledelsen

Skal «klinke til»

Jansrud tok bronse i utforrennet sist helg og leverte god kjøring igjen fredag. Før slalåmen har han 0,14 sekunders forsprang til Ondrej Bank fra Tsjekkia.

– Jeg gjorde ingen feil og kjørte det jeg hadde planer om linjemessig. Det blir varmere og varmere, og vi tar det vi får. Jeg kjenner jeg har mye vilje, og jeg håper det vil utgjøre litt i slalåmen. De store gutta er fremdeles favoritter. Skulle vi seilt opp som favoritter, måtte vi hatt fire-fem sekunder. Det har vi jo ikke. Jeg har gjort jobben min, og så får jeg passe på å klinke til (i slalåmen), sa Jansrud til NTB.

I og med at Jansrud leder starter han som nummer 30 i slalåmen. Han må derfor regne med vanskelige forhold i jakten på edelt OL-metall.

Skal gi gass

En annen som imponerte, var unggutten Aleksander Aamodt Kilde. Bæringen ligger på en sterk fjerdeplass og fikk ros av både Jansrud og Aksel Lund Svindal for kjøringen sin.

– Startnummer 1 var bra i dag. Det er varmt, og det blir forskjell i forholdene, men det er slik sporten er. Vi får se på slalåmformen. Jeg føler meg kvikk i beina, og det er bare å gi bånn gass, sa Kilde.

Svindal skuffet

Aksel Lund Svindal skuffet litt på utforen og er nummer seks. Han ble slått av Jansrud med sju tideler.

– Jeg håpet kjøringen var bra, men jeg skjønner at jeg var litt for hard. Det er blitt ganske løst, og du må være litt «smoothere». Det er helt annerledes å kjøre nå enn i utforen. Det har forandret seg ganske mye. Hvis alle tre gir full gass i slalåmen, kan en av oss lykkes, sa Svindal.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus