Meny

Fjernvarmen i Oslo tilbake

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fjernvarmeleveransene i Oslo ble gjenopprettet fredag morgen. Med unntak av noen kunder i områdene Bryn og Østensjø har alle fått varmeforsyningen tilbake.
I løpet av natten er skadene på fjernvarmeledningene reparert, vannfyllingen fullført og vannet er varmet opp, opplyser Hafslund.

– Det vil kunne ta noe tid før alle får normal varme tilbake i leilighetene sine. Det skyldes at veggene i enkelte bygg tar lengre tid å varme opp når de har vært nedkjølt, sier informasjonssjef Truls Jemtland i Hafslund.

Fjernvarmeleveransene til Østensjø og Bryn er ventet å være gjenopprettet i løpet av dagen.

I underkant av 30.000 boliger i Oslo ble rammet av feilen som oppsto onsdag ettermiddag. Da oppdaget Hafslund Varme trykkfall i fjernvarmenettet i Oslo. Årsaken var at et fjernvarmerør i Akersgata var blitt skadd i forbindelse med riving av et bygg.

Torsdag formiddag ble ytterligere en lekkasje oppdaget. Den oppsto som følge av den første skaden. Dette førte til at etterfyllingen av vann gikk tregere enn planlagt. Torsdag kveld meldte Hafslund at etterfyllingen og oppvarmingen av fjernvarmenettet var godt i gang.

Hafslund vil gjennomgå forløpet og erfaringene fra hendelsen med sikte på å unngå at noe lignende skal skje igjen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus