Meny

Skrekkulykke i bobbanen

STYGG ULYKKE: Banearbeidere preparerer isen i akebakken i Roza Khutor. En banearbeider brakk begge beina da han torsdag ble truffet av en bobsleigh. (Foto: Murad Sezer, Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeider truffet av ubemannet bob og brakk begge bena.

Det var en såkalt «sporbob», som sendes ned uten mannskap for å teste løypa før OL-deltakerne slippes utfor, som traff banearbeideren. Videobilder som ble vist i pressesonen viste førstehjelpere og frivillige som hjalp den skadde mannen.

Les alt om OL her

Det internasjonale bob- og skeletonforbundet ville ikke kommentere ulykken, som forsinket treningsomgangen i toerbob for menn i en halv time. IOK-president Thomas Bach bekreftet derimot uhellet.

– En banearbeider ble truffet i området etter mållinjen, men vi vet ennå ikke hvordan det skjedde, sa han til Reuters.

– Ifølge den informasjonen vi har mottatt pådro han seg flere brudd i begge beina, men han var ved bevissthet da han kom til sykehuset. Han skal opereres, og vi vil selvsagt følge med situasjonen og ønsker ham god bedring.

Det er ingen som vet hvorfor boben ble sendt ned banen da det var arbeidere som forberedte konkurransen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus