Meny

Franske myndigheter vil brenne falskt Chagall-maleri

Et maleri som britiske Martin Lang kjøpte i 1992 i den tro at det var malt av Marc Chagall, viser seg å være «en meget dårlig kopi», ifølge en gruppe kunsteksperter i Paris. Foto: AP / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maleriet som ble kjøpt av en britisk forretningsmann i 1992 for over en millioner kroner, er ikke laget av kunstneren Marc Chagall.

Et maleri som britiske Martin Lang kjøpte i 1992 i den tro at det var malt av Marc Chagall, viser seg å være «en meget dårlig kopi», ifølge en gruppe kunsteksperter i Paris.

Nå vil ekspertene at maleriet brennes, og ifølge fransk lov kan de kreve at det tilintetgjøres.

Eieren skal ikke ha fattet mistanke om at maleriet var en forfalskning før det var med i BBC-programmet «Fake or fortune». Etter at det der ble sådd tvil om ektheten, sendte han det på eget initiativ til Chagall-komitéen i Paris, for en vurdering, skriver The Telegraph.

– Det er en meget dårlig kopi av et originalt maleri fra 1911, som er i privat eie. En stilanalyse var nok til å slå fast at dette var en forfalskning, skriver Chagall-komiteen i en erklæring.

Les også: Ville betale med milliondollarseddel

Komiteen understreker at de kan gå rettens vei for å få bildet ødelagt, dersom den 63 år gamle kunstsamleren ikke går med på at det brennes.

Eieren ønsker imidlertid ikke å gi slipp på maleriet. Han har skrevet til komiteen og bedt dem om å returnere det, men merket som uekte.

Russisk-franske Chagall døde i Frankrike for nesten 30 år siden. Han var en av modernismens pionerer. Chagalls fantasifulle og fargeglade kunst har oppnådd stor popularitet. Han er representert i en rekke museer og er kjent gjennom store utstillinger. Maleriene hans selges for millionbeløp.

Les også: Van Gogh-maleri gjenoppdages etter 40 år

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus