Meny

Langrenn kvinner, 10 km klassisk:

Johaug med bronse på den klassiske mila

BRONESVINNER: Therese Johaug jubler for bronse på dagens 10 km klassisk i Sotsji-OL. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingenting å gjøre med suverene Justyna Kowalczyk fra Polen. Klar smørebom for de norske jentene, mener Thomas Alsgaard.

Justyna Kowalczyk, med brudd i foten, var i en egen klasse da jentene gjorde opp om OL-medaljene på 10 kilometer klassisk torsdag.

– Stor dag

Den polske jenta vant foran svenske Charlotte Kalla og Therese Johaug. Kalla var 18 sekunder bak Kowalczyk mens Johaug kom 28 sekunder etter.

– Det er noen virkelig spesielt for meg. Det er en stor dag. Jeg er glad. Dette er stort, sier Kowalczyk til TV 2.

Glad Johaug

Det var så vidt båten bar for Johaugs medalje. Dalsbygda-ekspressen kom i mål kun to sekunder foran finske Aino-Kaisa Saarinen.

– Det var et «fighte-løp» hele veien. Jeg er så glad for at jeg klarte den tredjeplassen i dag. Nå kan jeg dra hjem til Norge med en individuell medalje i bagen som var målet mitt. Jeg er veldig fornøyd. Det var hard kjemping. Jeg er bare så glad, sier Johaug til TV 2.

– Det var et ekstremt løp, sier trener Egil Kristiansen til TV 2.

– Vi hadde håpet vi kanskje skulle være med og kjempe om gullmedalje, fortsetter han, men legger til at han er fornøyd med bronse.

Marit Bjørgen endte på 5.plass, Heidi Weng på 9.plass og Astrid Uhrenholdt Jacobsen på 19.plass.

Alsgaard: – Smørebom

Etter løpet tok flere eksperter til orde for at det norske smøreteamet bommet på valg av smurning. Blant den Thomas Alsgaard.

– Alt tyder på smørebom. Alt tyder på det synes jeg når alle fire underpresterer, sier Thomas Alsgaard til VG.

– Det er vanskelig å si. De ser det best de som ser på tv. Jentene slet litt, men om det var skiene, det vil jeg ikke si, sier trener Kristiansen.

Fra TV 2s studio var også Johan Kaggestad overbevist om at skiene til Marit Bjørgen ikke var de beste.

– Analysen jeg har gjort tyder på at Marit ikke hadde gode nok ski. Hun kan ha blitt stiv, men du blir stivere når du går på dårligere ski enn motstanderne dine har, sier Kaggestad.

Dagens bronsemedalje var Therese Johaugs første individuelle i OL-sammenheng.

Heidi Weng innrømmet at skiene hennes ikke var perfekte, men la ikke skylda på smørerne.

– Jeg hadde ikke optimale ski, men det var min egen feil. Det var vanskelig å få feste, og jeg gikk kun på armene. Det ble for tungt. Den siste kilometeren er bare oppover. Det var utrolig varmt, det verste jeg har vært med på. Jeg hater når det varmt, for da er det forferdelig å gå, sa Weng til NTB.

Ikke bekymret for Marit

Til tross for innsats under forventet av Marit Bjørgen, tar Therese Johaug formen til lagvennina for gitt før stafetten på lørdag.

– Jeg er ikke bekymret for Marit med tanke på stafetten. Hun var faktisk 12-13 sekunder foran meg etter fem kilometer. I dag ble hun sliten, og det er lov. Selv hun kan bli sliten. Hun har vært med på to renn allerede. Det tar på det, sa Johaug ifølge NTB.

Les også: Dette var verre enn opp alpinbakken

Selv var Marit Bjørgen langt nede etter løpet.

– Jeg prøvde ganske lenge, men jeg kollapset på de siste 1,5 kilometerne og mistet også sjansen til å være på podiet. Det er klart jeg er skuffet, sa Bjørgen ifølge NTB etter femteplassen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus