Meny

Fjernvarmen fortsatt langt unna for Oslo-folk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leveransen av fjernvarme i Oslo var torsdag formiddag ennå ikke tilbake. Hafslund Varme tilbyr seg i mellomtiden å spandere panelovner på kalde kunder.

Det var onsdag klokken 14.15 at Hafslund Varme oppdaget trykkfall i fjernvarmenettet i Oslo. Årsaken var at et fjernvarmerør i Akersgata var blitt skadd i forbindelse med riving av et bygg. Reparasjon av røret ble straks igangsatt, men torsdag formiddag var fjernvarmen fortsatt langt unna for kundene. Hafslund beklager at folk i morgentimene våknet til kalde leiligheter og arbeidsplasser.

Les også : Oslo-folk uten varme

– Årsaken til at det ikke er varme i fjernvarmenettet er at det har rent ut mye vann fra nettet, og at det tar tid å fylle dette opp igjen. Vi jobber på spreng for å fylle systemet med vann, men vi er dessverre nødt til å be folk belage seg på at det vil kunne ta tid, opplyser informasjonssjef Truls Jemtland i Hafslund Varme.

Klokken 10 torsdag var det fortsatt store problemer med leveranse av fjernvarme til store deler av byen.

Hafslund oppfordrer alle til å ta i bruk panelovner og alternative oppvarmingskilder. Kunder som ikke har andre varmekilder kan kjøpe panelovner på inntil 2.000 watt og få refundert inntil 1.000 kroner av Hafslund.

Fjernvarmen brukes til oppvarming og varmt vann. Det var torsdag ukjent hvor mange kunder som var berørt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus