Meny

6.400 kyllinger avlives etter at lastebil kjørte av veien

6400 kyllinger skal avlives og destrueres etter at lastebilen de ble transportert i kjørte av veien ved Alvdal i Hedmark torsdag morgen. Foto: Erland Vingelsgård / Arbeidets Rett / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

6.400 kyllinger skal avlives og destrueres etter at lastebilen de ble transportert i kjørte av veien ved Alvdal i Hedmark torsdag morgen.

Ulykken skjedde på fylkesvei 29 nord for Alvdal klokken 6.30 torsdag morgen.

– Føreren av transportbilen ble ikke skadd, opplyser operasjonsleder Jørn Akre i Hedmark politidistrikt til NTB.

Nortura opplyser at vogntoget var på vei til slakteriet på Elverum da den kjørte av veien.

– Det er en smal vei og det kom et vogntog imot, så sjåføren måtte kjøre ut av veien for å unngå møteulykke, sier informasjonssjef Elin Ytterdahl Tohje i Nortura til NTB.

Hun forteller at det var en svært stressende situasjon for de 6.400 kyllingene som var i bilen som veltet. Noen ble også skadd, og ifølge Arbeidets Rett hadde flere kyllinger allerede frosset i hjel i løpet av morgentimene.

– Vi har derfor besluttet at det beste for dem er at de avlives på stedet, for å unngå ytterligere stress. De avlives med CO2, og så fraktes de bort for destruksjon. De vil dermed ikke bli brukt til menneskemat, men de kan brukes til annet, uten at jeg kan gå mer nøyaktig inn på det nå, sier informasjonssjef Elin Ytterdahl Tohje i Nortura til NTB.

Operasjonsleder Akre forteller at det er snøvær i området.

– Det har tydeligvis vært glatt på stedet, men avkjøringen har ikke skapt andre trafikale problemer, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus