Meny

Aksla-drapet: Tiltalte fikk forlate rettssalen

Steven Dan Danielsen tilsto overgrepet og drapet i det første avhøret politiet gjorde med ham etter at han ble pågrepet i en bolig i bydelen Skarbøvik i Ålesund 4. september, en uke etter at drapet fant sted. Tegning: Marco Vaglieri / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvareren i Aksla-saken ba igjen om at hans klient ble fritatt fra å møte i retten da rettssaken gikk inn i sin tredje dag i Ålesund tingrett torsdag. Retten etterkom delvis ønsket.

– Formen hans er dårligere i dag enn i går. Han sov ikke noe særlig i natt, og det er viktig at han avgir forklaring i morgen, sa forsvarer Per Herman Thori-Aamot.

Les også: Aksla-drapet: Skulle overta Møre og Romsdal

Verken aktor eller bistandsadvokat hadde noen innvendinger mot forsvarerens ønske, og dommerne trakk seg tilbake for å fatte en beslutning.

– I dag har retten bestemt at tiltalte kan forlate rettssalen den første delen av dagen, men vi vil at du skal være tilbake når temaet blir eventuelle trusler som blir fremsatt i etterforskningen. Vi synes det er viktig at du da har mulighet til å kommentere eventuelle temaer som blir tatt opp, sa dommer Kjetil Gjøen til tiltalte.

Les også: Aksla-drapet kan ende med forvaring

Dette var første gang retten etterkom den drapstiltalte 24-åringens anmodning om å få forlate hovedforhandlingen med henvisning til en legeerklæring fra behandlende psykolog.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus