Meny

Ny krangel mellom landslaget og team-Northug

ØNSKET TILBAKE PÅ LANDSLAGET: Petter Northug er ønsket av Vidar Løfshus tilbake på landslaget. Northugs støtteapparet reagerer kraftig på timingen for utspillet til landslagsledelsen. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagsledelsen ønsker Northug tilbake på landslaget. Northug-leiren raser over timingen på utspillet.

Landslagsledelsen ønsker at Petter Northug igjen skal bli en del av det norske laget og gi seg med Coop-samarbeidet.

Les også: Petter Northug vraket fra 15-kilometeren

- Han kommer til å bli tatt ut på landslaget i år. Vi kommer til å ta en prat med han. Akkurat nå har vi ikke noen spesiell strategi for å få ham tilbake. Det er klart jeg kommer til å bruke tunge argumenter for at det er den beste plassen å utvikle seg, sier landslagssjef Vidar Løfshus til VG i Sotsji.

Les også: Tror Northug har kjørt for hardt inn mot OL

Bekymret

VG skriver videre at Løfshus har vær bekymret for Northugs utvikling siden suksessen i Oslo-VM i 2011 og at det er mye av årsaken til at de nå ønsker "bedre kontroll" på norsk skisports gullkalv de siste årene, både sportslig og kommersielt.

I nærmeste krets er men nå forbannet på Løfshus. De mener det er forstyrrende å komme med et slikt utspill midt under OL.

- Løfshus kommer med påstander hele veien, som jeg personlig mener er veldig dårlig timet. For oss er utøveren i sentrum, og vi forsøker å skape ro rundt idretten, og ikke kaste oss ut i debatt under et mesterskap, sier pappa John Northug til Dagbladet og får støtte av manager, Are Sørum Langås.

- Og det er håpløs timing, og det er håpløst av Løfshus å bringe det på banen midt under et mesterskapet.

Brøt ut i mai

Det var i mai fjor at Northug brøt ut av landslaget for å satse på privatlag finansiert av Coop.

I går ble Petter Northug vraket fra 15 km klassisk fredag, en avgjørelse Northug salv skal ha vært delaktig i å komme frem til.

Løfshus var med på å vrake Northug fra fredagens 15-kilometer. I går var han bortom Northugs hotellrom flere ganger i løpet av dagen, men hadde ikke fått noen reaksjon når han har banket på døren. Northug var skuffet over at han ikke fikk gå 15-kilometeren, men skal samtidig være vel så skuffet over at det ikke fungerer i Sotsji.

Les også: Bør Northug få flere sjanser?

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus