Meny

Norsk islamist siktet for drap i Syria

Den terrorsiktede 22-åringen ligger på sykehus med skuddskader. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En norsk islamist er arrestert av norsk politi og siktet for terror og drap i Syria.

Mannen er for tiden innlagt på et sykehus i Oslo-området. Mannen ble pågrepet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) da han kom hjem til Gardermoen sist fredag, skriver Dagbladet.

Den 22 år gamle norske statsborgeren fra østlandsområdet, har pakistansk bakgrunn.

Det er første gang norske myndigheter sikter en norsk statsborger for terrorhandlinger som skal ha skjedd i Syria. 22-åringen har ikke et kriminelt rulleblad i Norge, men har vært kjent for PST.

Terrororganisasjoner

Mannen skal være alvorlig skadd, etter at han ble skutt i beinet, men tilstanden skal ikke være livstruende, ifølge Dagbladet.

PST vil vurdere om han skal framstilles for varetektsfengsling etter sykehusoppholdet.

Mannen skal fra september i fjor og deltatt i militære aksjoner sammen med de ytterliggående islamistiske organisasjonene al-Nusra-fronten og ISIL, som begge er oppført på FNs liste over terrororganisasjoner.

PST har siktet mannen for terrorisme, etter straffelovens paragraf 147d – for å ha deltatt i en terrororganisasjon som har tatt skritt for å realisere formålet med ulovlige midler, får avisen bekreftet.

– Jeg kan bekrefte at vi har siktet en person som har kommet tilbake til Norge, etter å ha vært i Syria. Utover det faktum at han er siktet for alvorlige forhold, ønsker vi ikke å kommentere denne saken, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST til Dagbladet.

Nekter straffskyld

Advokat John Christian Elden er oppnevnt som forsvarer for 22-åringen.

– Vår klient stiller seg uforstående til siktelsen, og nekter straffskyld, sier Elden, som mener siktelsen tyder på kreativ lovbruk fra PST.

– Hadde de brukt samme kreativitet tidligere, vil samtlige Spania-farere på 30-tallet blitt stemplet som terrorister, sier Elden.

Kilder anslår overfor Dagbladet at det i dag er nærmere 70 personer med tilknytning til Norge i Syria.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus