Meny

Mann døde i stormen i Storbritannia

Båt er et bedre fremkomstmiddel enn bil på mange veier i Sør-England, som her i Somerset. Nå varsler også meteorologene storm i de flomrammede områdene. Foto: NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En eldre mann har mistet livet i det voldsomme uværet som herjer Storbritannia. Vindkast på 50 meter per sekund er blitt registrert, og titusener av hjem er uten strøm.

Det antas at mannen døde av strømstøt da han forsøkte å flytte et tre som hadde blitt felt av strømkabler i Wiltshire, melder BBC.

Torsdag har meteorologene spådd en pause i uværet, men fra fredag og utover kan et lavtrykk i Atlanterhavet føre til at vinden øker igjen og gi vindkast på 35 meter per sekund. Det er også utsikt til et betydelig snøfall i Nord-Irland, Sør-Skottland og Nord-England.

Onsdag kveld var rundt 130.000 hjem og bedrifter i Storbritannia uten strøm, ifølge The Energy Networks Association. 68.000 av disse var i den midtre og nordre delen Wales.

I tillegg er togavganger i deler av Storbritannia avlyst, og enkelte veier er stengt.

Kraftig vind

Ifølge meteorologene ble et vindkast på 50 meter per sekund registrert i Wales onsdag. Det var det sterkeste vindkastet som var målt på land under det siste uværet. Til sammenligning er grensen for orkan 33 meter per sekund.

– Vindkast av denne styrken kan føre til omfattende strukturelle skader, felle trær og ødelagte strømlinjer, opplyste Met Office.

Det voldsomme uværet i Storbritannia er ventet å vare fram til fredag.

Oversvømmelser

Britene sliter også med store oversvømmelser som følge av kraftig regnvær de siste ukene.

Generalmajor Patrick Sanders, som koordinerer forsvarets innsats i flomrammede områder, beskriver ødeleggelsene som «en naturkatastrofe nesten uten sidestykke» i Storbritannia, skriver Financial Times.

I grevskapene Berkshire, Surrey og Somerset blir 16 alvorlige flomvarsel stående.

Storbritannias regjering har fått massiv kritikk for håndteringen av flommen som har herjet i Sør-England, men tirsdag opplyste Cameron at han hadde avlyst en tur til Midtøsten på grunn av oversvømmelsene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus