Meny

Mann i 70-årene savnet i uvær

En mann i slutten av 70-årene er savnet i Porsanger. Foto: norgeskart.no

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Porsanger i Vest-Finnmark letes det etter en jeger som har vært til fjells i mer enn en uke. Uvær i området skaper problemer.

I løpet av dagen onsdag har letemannskaper på skuter og i helikopter lett etter den godt voksne mannen, som ikke kom tilbake til avtalt tid tirsdag. Klokken 16 ble letingen innstilt for dagen.

– Været har blitt betraktelig dårligere og det er nå så dårlige værforhold at det ikke er trygt å lete videre, sier operasjonsleder i Vestfinnmark politidistrikt Asgeir Aule til Nordlys klokken 16.30.

– Det er sterk vind og mørkt ute. Vi ser ikke sporene etter vår egen skuter en gang.

Mannen la ut på jakttur forrige tirsdag, og skulle være ute noen dager, maks en uke, skriver Finnmark Dagblad.

Den fjellvante fangstmannen dro ut med snøskuter, og skulle bruke en gamme rundt to mil fra Lakselv som base. Her ble han også sist observert i forrige uke.

– Vi starter opp et større og mer organisert søk i morgen tidlig, sier operatør Magnus Siljehaug i Vestfinnmark politidistrikt til Finnmark Dagblad.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus