Meny

Nok en dansk sjiraff ved navn Marius kan bli avlivet

MARIUS: Det vakte oppsikt da sjiraffen Marius (på bildet) ble avlivet sist søndag. Nå kan en annen sjiraff med samme navn bli avlivet. Foto: NTB scanpix / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble mange reaksjoner verden rundt da sjiraffen Marius i København Zoo ble avlivet søndag. Nå risikerer nok en sjiraff med samme navn å bli avlivet i Jyllands Park Zoo.

Den sju år gamle sjiraffen Marius, bosatt i Jyllands Park Zoo, kan komme til å bli avlivet i forbindelse med et avlsprogram for sjiraffer. Målet med programmet er å sikre friske dyr i framtiden.

Dyrepasser Janni Løjtved Poulsen understreker at en eventuell avliving vil være i tråd med vanlig praksis i parken.

– Det kan hende at det finnes et sted som kan ha ham, men sannsynligheten er liten. Dersom avslkoordinatoren bestemmer at han skal avlives, så vil vi gjøre det, sier Løjtved Poulsen.

Les også: Sjiraffen Marius avlivet i København

København Zoo har de siste dagene mottatt flere trusler og vært utsatt for sjikane etter at en to år gammel sjiraff søndag ble avlivet, obdusert foran publikum og deretter gitt som løvemat.

Dyrepasseren i Jyllands Park Zoo sier de ikke har tatt stilling til om publikum skal inviteres med på en eventuell obduksjon.

Løjtved Poulsen sier videre at det er tilfeldig at de to sjiraffene heter det samme.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus