Meny

Anundsen avviser folkeavstemning om innvandring

Justisminister Anders Anundsen vil ikke ha folkeavstemning om innvandring. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Anders Anundsen (Frp) avviser Frp-nestleder Per Sandbergs forslag om å holde folkeavstemning om innvandring.

– Fremskrittspartiet har i alle år ment at borgernes innflytelse bør økes. Derfor bør ikke dette forslaget sjokkere noen. Men Fremskrittspartiet i regjering forholder seg til samarbeidsavtalen med Venstre og KrF og har ingen planer om noen folkeavstemning om dette temaet, slo Anundsen fast under spørretimen i Stortinget onsdag.

Venstre-representant Abid Q. Raja sier til NTB at han stilte spørsmålet for å markere at regjeringens hundre hvetebrødsdager er over og at det er tid for en tøffere tone i Stortinget.

Les også: Sverige må endre loven for å ta imot norske fanger

Rajas partileder Trine Skei Grande fulgte opp med å spørre Anundsen om det er greit å ha en nestleder som så klart uttaler seg på tvers av samarbeidsavtalen.

– Alle partier bør ha nestledere som representerer sitt partis program, repliserte Anundsen.

Etter dragkampen i stortingssalen ville Frp-leder Siv Jensen ikke svare på spørsmål hun fikk i vandrehallen om hun er for eller mot et forslag om folkeavstemning, fordi det er noe Stortinget tar stilling til.

Les også: Frp vil ha folkeavstemning om innvandring

Til NRK sier Jensen at hun er for det som står i Frps program, men at hun som statsråd er ansvarlig for å gjennomføre plattformen og samarbeidsavtalen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus