Meny

Klemetsen forbannet - Moan går for medalje

KANSKJE...?: Magnus Moan ble nummer 15 i kombinerthopprennet og blir det største norske medlajehåpet i kombinert onsdag. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette var forferdelig dårlig. Det dårligste hoppet jeg har hatt her, var Håvard Klemetsens reaksjon etter første del av kombinertkonkurransen. Magnus Moan ble best av de norske.

Trønderen er den de norske kan håpe mest på etter 99,5 meter i normalbakken. Moan ligger på 15.-plass, 48 sekunder bak tyske Eric Frenzel foran 10 kilometer langrenn senere onsdag.

– Da er jeg ferdig med første del. Dette var mitt beste hopp så langt etter at jeg kom hit, og jeg er fornøyd med det. Jeg håper at jeg setter fart i langrennet. Hvis alt går min vei, kan jeg håpe på medalje, sa Moan.

Frenzel er storfavoritt til å ta hjem gullet. Han vant de fire siste verdenscuprennene før OL.

– Jeg hadde håpet på litt hardere og fastere løyper, men for min del gjelder det å tenke positivt og se framover, sa Moan.

Usikker

Den ni dager lange sykdomsperioden under høydeoppholdet i St. Moritz har gjort ham usikker på langrennsformen. Moan slet også med sykdom i forkant av VM i Val di Fiemme sist sesong.

– Skal jeg være helt ærlig så kjente jeg meg lettere i kroppen før og rett etter jul. Jeg håper at jeg slipper det samme syrehelvetet i kroppen som jeg hadde under VM i fjor. Jeg synes kanskje at langrennsformen har pekt litt oppover den siste tiden, sa Moan.

Skuffet og forbannet

Var Moan fornøyd, var Håvard Klemetsen desto mer misfornøyd. Etter å ha imponert under trening, ble det for ham kun 99,5 meter i bakken onsdag. Det ga 9.-plass foran langrennet. Klemetsen kan trolig glemme alle håp om en medalje.

– Dette var forferdelig dårlig. Det dårligste hoppet jeg har hatt her. Det er utilgivelig. Jeg måtte vente lenge på toppen og ble usikker, sa Klemetsen, som har 35 sekunder opp til den ledende tyskeren.

– Jeg må gi gass, selv om jeg er forbannet og irritert her jeg står nå.

Magnus Krog fikk 97 meter. Han er 1.03 minutter bak på en 20.-plass før langrennet.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg tar ut mitt beste hopp her i min første OL-konkurranse. Det kan bli hardt å ta igjen Frenzel, men hvis alt klaffer kan jeg slå ham også. Jeg ser ingen grunn til hvorfor jeg ikke skal sikte mot pallen, sa Krog.

Mikko Kokslien bommet og landet på 93 meter. Fra 35.-plass er det 1.37 minutter opp.

Se hele resultatlista etter hopprennet her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus