Meny

Tror Northug har kjørt for hardt inn mot OL

LAAAAAAANGT BAK. Petter Northug, her på sprintens semifinale, havnet lagt bak resten av feltet. Nå tror man Moscik-gutten har bommet på opplegget før OL. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug har trolig tøyd strikken for langt før avreise til Sotsji.

I dag kom beskjeden om at Petter Northug ikke går fredagens 15 km klassik stil.

- I den formen han er nå er det ingen vits å gå 15-kilometeren. Dette var en vurdering gjort av meg, Trond (Nystad, landslagssjef red. anm.) og Petter i går kveld, sier Eirik Myhr Nossum til VG etter at nyheten ble kjent.

Bakgrunn: Northug vraket fra 15-kilometeren

På direkte spørsmål fra VG om Northug har presset seg for hardt før OL, svarer Nossum følgende:

- Det kan nok hende. Jeg tror kanskje han ikke har det overskuddet som gjør at han får utløp for formen, kan være grunnet i at han har vært for mye på grensen inn mot OL.

Hva mener du? Bør Petter Northug gå mer i OL?

Landslagssjef Vidar Løfshus sier han ikke er sikker på om Northug vil finne formen og er bekymret for situasjonen.

Petter Northug har gått to løp så langt i OL og begge gangene har det gått skeis. På 30 km skiathlon ble han hektet av mot slutten av løpet da det gjaldt som mest.

På sprinten tirsdag ble kan knust av tre svensker i kvartfinalen, men karret seg med et nødskrik videre. I semifinalen ble det «Sayonara» Northug etter å aldri ha hatt en sjansen til å gå videre.

Les alt om OL her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus