Meny

Sjåfør (10): – Jeg er dverg og har lagt igjen førerkortet hjemme

STOPPET HER: Bilferden for 10-åringen og hans 18 måneder gamle søster stoppet her. Da hadde 10-åringen kjørt litt over én mil. Foto: Kåre Kompelien/ Oppland Arbeiderblad

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiåringen som onsdag kjørte av veien med sin 18 måneder gamle søster ved Nordsinni i Oppland, forklarte at han hadde glemt igjen førerkortet hjemme.

Utforkjøringen skjedde på fylkesvei 33 ved Nordsinni like nord for Dokka i Oppland. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 6.15 av en brøytebilsjåfør.

– I bilen satt en 10 år gammel gutt og ei jente på 18 måneder, sier operasjonsleder i Vestoppland politidistrikt Bård Christiansen til NTB.

Gutten hadde kjørt litt over en mil da det gikk galt, men det kunne gått så mye verre da det daglig er mye tungtrafikk på veien.

Ifølge Oppland Arbeiderblad fortalte gutten til brøytebilsjåføren at han var dverg, og at han derfor var mye eldre enn han så ut.

Les også: Treåring havnet i rushtrafikken på trehjulssykkel

Skulle besøke bestemor

Gutten sa også at han hadde glemt førerkortet hjemme.

– De to skulle på besøk til bestemora si, fortalte han. Men han ble temmelig irritert da jeg ikke ville hjelpe ham opp på veien igjen, sier brøytebilsjåføren til Oppland Arbeiderblad.

Turen fra hjemmet til bestemor er over fire mil.

Barnas mor sier til avisen at både barna og bilen var borte da de våknet, og at politiet nettopp hadde mottatt telefon fra brøytebilsjåføren da moren ringte politiet.

Se også: Far lot 11-åring kjøre lastebil, mens han tok seg en blund

– Bilnøklene var borte

Gutten har ifølge moren aldri kjørt bil før, men han har fått sitte litt på fanget og holde i styret. Bilen han kjørte er en stor personbil med automatgir.

Heldigvis ble ingen av barna skadd i utforkjøringen.

Til NRK forteller barnas foreldrene at dette har vært en forferdelig opplevelse.

– Vi fikk panikk og ble veldig redde for at det skulle ha skjedd noe med barna. Den første tanken vi fikk var at de var kidnappet, men så oppdaget vi at bilnøklene var borte. Da ble vi redde for at det verste hadde skjedd, forteller de.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus