Meny

Bør Petter Northug få flere sjanser?

HVA MENER DU? Bør Petter Northug få flere muligheter i OL? Så langt har skikongen fra Oslo-VM i 2011, skuffet stort. Her fra tirsdagens sprint. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske skikongen har skuffet voldsomt så langt i OL, og flere renn gjenstår. Bør Petter Northug få gå mer i Sotsji? Hva mener du?

Flere tar til orde for at Petter Northug kanskje bør se resten av OL fra sidelinjen. Formen er ikke på topp og landslagsledelsen er også bekymret.

– Det er langt under pari. Vi må sette oss ned og ta en prat med Petter. Det kommer signaler som ikke er beroligende. Men vi håper det skal løsne, sier sjef Vidar Løfshus til NRK.

Tidlig onsdag kom meldingen om at Northug er vraket fra laget som skal gå 15 km klassisk på fredag.

– I går var det en diskusjon mellom Petter og Trond om hva som er best for laget. Da ble de enig om at Northug står over 15-kilometeren for å lade best mulig opp til stafetten og femmila, sier trener Eirik Myhr Nossum til TV 2.

På åpningsdistansen, 30 km skiathlon, ble Northug hektet av da det gjaldt som mest og var sjanseløs da Dario Cologna og resten av teten skrudde opp tempoet.

Reaksjon: Petter Northug vrakes fra 15-kilometeren

På tirsdagens sprint ble han nummer 16 i prologen og ble knust i semifinalen. Fra kvartfinalen gikk Northug videre med et nødskrik.

Det gjenstår fire konkurranser for langrennsherrene i årets OL. 15 km klassisk stil (allerede vraket), stafetten, lagsprinten og 50 km fristil fellesstart.

Men bør Petter Northug få flere sjanser til å vise hva han kan, eller bør andre få muligheten?

Hva mener du?

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus