Meny

Høyreordførere kritiserer Høie i sykehussak

Helseminister Bent Høie (H) møter motbør fra høyreordførerne i Tinn, Kragerø og Notodden. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyreordførerne i Tinn, Kragerø og Notodden ber helseminister Bent Høie (H) stoppe endringer i sykehusstrukturen i Telemark.

Ordførerne ønsker å stoppe sykehusendringene og få nedsatt et nytt utvalg hvor både Helsedepartementet, kommunene og sykehusadministrasjonen er med, skriver Telemarksavisa.

– Det vi kommer med er et ganske tydelig signal til partiet. Vi har gitt dem flere muligheter til å ta til vettet men føler vel ikke at de har gjort dette til nå. Så det utspillet vi kommer med nå kan vel oppfattes som en utstrakt hånd, sier Tinn-ordfører Steinar Bergsland til avisen.

Les også: KrF-ros til Høie for mulig reservasjonsretrett

Ordførerne som sender et brev til Høie angående saken, mener forslaget fra sykehusadministrasjonen inneholder lite om hva som skal tilligge lokalsykehusene i framtiden, og de etterlyser konkrete planer for beredskap.

– De endringene sykehusledelsen foreslår vil også føre til endringer i samfunnsutviklingen i våre tre kommuner. Dette mener vi administrasjonen og sykehusstyret ikke har mandat til å gjøre. Dette er noe som må tilligge politikerne, sier Bergsland.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus