Meny

Michael Jackson-fans får oppreisning for traumer

Fem Michael Jackson-fans får en symbolsk sum i oppreisning. Foto: NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fransk domstol tilkjenner fem Michael Jackson-fans oppreisning for traumer etter popkongens dødsfall. Men summen lever de ikke lenge på.

Domstolen i den franske byen Orleans har nemlig tilkjent fem europeiske Jackson-fans den bokstavelig talt nette sum av 1 euro hver, altså rundt 8 kroner og 40 øre i norsk valuta. Det melder nyhetsbyrået AFP.

Til sammen 34 fans gikk til gruppesøksmål mot Jacksons lege, og domstolen fastslo at fem av dem kunne bevise «følelsesmessig lidelse» i tilknytning til Jacksons dødsfall i juni 2009.

Les også: Krever 230 milliarder for Michael Jacksons død

Vil ha tilgang til graven

– Så vidt jeg vet er dette første gang traumer i forbindelse med en popstjerne har blitt anerkjent, sier fansens advokat, Emmanuel Ludot, til AFP.

Advokaten forteller videre at oppreisningen kun er symbolsk, og at saksøkerne ikke kommer til å kreve oppreisningen utbetalt av Jacksons lege. Advokaten håper imidlertid at dommen hjelper saksøkerne med å få tillatelse til å besøke Jacksons gravsted i Los Angeles.

Se video: Ukjente klipp av Michael Jackson frem i lyset

Drapsdømt lege løslatt

Jacksons lege, Conrad Murray, ble løslatt i høst, etter å ha sonet to år i fengsel. Han ble opprinnelig dømt til fire års fengsel for uaktsomt drap etter at Jackson døde av hjertesvikt. Dødsårsaken var en overdose av blant annet narkosemiddelet propofol.

I januar ble Murrays begjæring om en omgjøring av drapsdommen avvist i retten.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus