Meny

Derfor preges nettet av protester i dag

En koalisjon av selskaper og organisasjoner utroper 11. februar til "The day we fight back". Foto: thedaywefightback.org

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

11. februar er utropt til "dagen vi slår tilbake" av mer enn 5000 misfornøyde nettselskaper og organisasjoner.

Avsløringene om det amerikanske etterretningsbyrået NSAs utstrakte overvåking skaper fremdeles reaksjoner.

I dag, 11. februar, protesterer mer enn 5000 nettselskaper og organisasjoner mot overvåkingen på sine nettsider. Giganter som Mozilla og Reddit stiller seg bak aksjonen.

Les også: Angry Birds ser deg

Aksjonen "The day we fight back" (dagen vi slår tilbake) tar i bruk flere ulike metoder for å sanke mest mulig oppmerksomhet rundt fanesaken, og ber vanlige nettbrukere om hjelp.

– På aksjonsdagen kontakter vi lovgivende myndigheter over telefon og e-post. Eiere av nettsteder legger ut bannere som ber besøkende jobbe mot overvåking, og ansatte ved teknologiselskaper krever at deres organisasjoner gjør det samme. Nettbrukere oppfordres til å spre bilder og endre profilbilder for å vise sine krav, står det å lese i en pressemelding fra aksjonen.

Les også: Se de gigantiske spionanleggene i USA

De ber også Twitter-brukere om å spre budskapet med taggen #stopspying.

Folkemøter og arrangementer holdes over hele verden i dag, også i København og Stockholm.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus