Meny

Barnefaren siktet i baby-saken

En ti måneder gammel baby ble søndag kveld funnet sterkt nedkjølt ved et bolighus i Onsøy i Fredrikstad kommune. Barnet er kritisk skadd, ifølge politiet. Foto: Andreas Utberg / Utrykningsnytt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faren til babyen som ble funnet sterkt nedkjølt i Fredrikstad søndag kveld, er siktet for uaktsom, grov legemsbeskadigelse.

Det ti måneder gamle barnet ble funnet utendørs, sterkt nedkjølt. Babyen ble brakt til Ullevål sykehus i Oslo og skal nå være utenfor livsfare.

Nå er altså faren siktet i saken.

– Han er under etterforskning for uaktsom, grov legemsbeskadigelse. Han er mistenkt for å ha satt noen i livsfare, eller å ha utsatt dem for livsfarlig sykdom, i dette tilfellet en kraftig forfrysning, sier politiadvokat Nils Vegard til VG tirsdag morgen.

Bakgrunn: Sterkt nedkjølt spedbarn funnet utenfor hus

Bakgrunnen for ulykken skal ha vært at barnet har falt ut av barnevognen. Da mor kom hjem søndag kveld kunne hun ikke finne barnet. Det ble funnet et sted i nærheten kraftig nedkjølt, skriver avisa. 

Mor har vært avhørt i saken og har status som vitne. Far har også snakket med politiet og gitt innledende forklaringer. Foreldrene blir ivaretatt av helsevesenet.

Paret er i 30-årene, er ikke kjent av politiet fra tidligere og skal ikke være fra et belastet miljø, opplyser politiet til avisa.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus