Meny

Politiet aksjonerer mot Hells Angels

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person er pågrepet etter væpnet aksjon mot Hells Angels i Oslo.

– Jeg kan bekrefte at det pågår en aksjon på stedet nå. Foreløpig kan jeg ikke gå nærmere inn på bakgrunnen for aksjonen, sier pressevakt i Kripos, Ida Dahl Nilssen, til ABC Nyheter.

Oslo politidistrikt bistår Kripos med bevæpnede mannskaper i aksjonen.

– Vi bistår operativt med uniformert og sivilt politi, sier Einar Aas som leder seksjon for organisert kriminalitet i Oslo-politiet.

En person pågrepet

Til TV 2 sier innsatsleder Tore Barstad at en mann er pågrepet.

– Dette er en del av en aksjon hvor etterforskningen har pågått en stund. Vi har også vært på en annen adresse i forbindelse med samme sak. Her ble en mann pågrepet, sier Barstad.

Det skal ha vært seks personer i klubbhuset da politiet aksjonerte.

Politiet opplyser at de regner med å bruke hele dagen på å gå gjennom motorsykkelklubbens lokaler.

På en pressekonferanse ved 15-tiden bekrefter politiet over NTB at bakgrunnen for aksjonen var en siktelse mot en person som gjaldt grove narkotikaforbrytelser.

Tok beslag i klubbhuset

I fjor beslagla politiet eiendommen til den kriminelt belastede motorsykkelklubben etter våpenfunn i 2010 og 2011. En uke senere ble politiets beslag opphevet i Oslo tingrett, og medlemmene kunne igjen benytte klubbhuset.

I desember forkastet Høyesterett politiets anke i saken.

Under en annen politiaksjon i april i fjor fant politiet et større våpendepot i nærheten av Hells Angels' klubbhus i Strømsveien 222 i Oslo.

I det skjulte depotet fant politiet fem våpen, derav to håndvåpen, to hagler og én maskinpistol. En mistenkt person med tilknytning til Hells Angels Stavanger ble pågrepet og siktet for brudd på våpenloven.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus