Meny

USA bortførte al-Qaida-mistenkt i lynangrep

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske medier har fått tak i overvåkningsvideo som viser lynrask aksjon mot al-Qaida-mistenkt av amerikanske spesialstyrker i Libya.

Bortføringen skjedde i Libya tidlig om morgenen utenfor 5. Oktober i fjor. I videoen kan man se Nazih Abdul-Hamed al-Ruqai komme kjørende foran hjemmet sitt i Tripoli, da en hvit varebil i tillegg til en annen bil plutselig stopper like foran bilen og bevæpnede menn omringer bilen. I løpet av få sekunder får de mannen ut av bilen, inn i varebilen og forlater stedet.

Se videoen øverst i artikkelen.

Samlet aksjon

Ifølge Washington Post, som først fikk tilgang til videoen, var dette en samlet aksjon av FBI, CIA og de amerikanske spesialstyrkene, kjent som Deltastyrken.

Ruqai er også kjent som Anas al-Libi og er mistenkt som en av bakmennene bak al-Qaidas bombing av amerikanske ambassader i Øst-Afrika i 1998. Bombingene førte til at over 200 mennesker mistet livet.

Hæren involvert

Da bortføringen av Ruqai ble kjent, skapte det store nyheter i USA siden også den amerikanske hæren var involvert. Vanligvis er det CIA som står bak slike operasjoner.

Les også: Ukrainsk politi reddet torturert gissel

Etter at han ble ført inn i varebilen, ble Ruqai kjørt til en libysk militærbase før han ble fraktet om bord det amerikanske krigsskipet USS San Antonio. Han sitter nå fengslet i New York og venter på at rettsaken skal komme opp.

– Uskyldig

Hans forsvarer nekter for at Ruqai var involvert i ambassadebombingene eller har koblinger til al-Qaida.

– Min klient er uskyldig og var verken direkte eller indirekte involvert i bombingene av ambassadene i Nairobi og Dar el Salaam i august 1998, sier advokat Bernhard Kleinman til Washington Post.

Amerikanske myndigheter har ikke ønsket å kommentere saken overfor Washington Post.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus