Meny

Frp vil ha folkeavstemning om innvandring

FOLKEAVSTEMNING: Mazyar Keshvari, Frps innvandringspolitiske talsmann, mener Norge bør spørre folket om holdningen til innvandring generelt. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp vil gjøre som sveitserne og avholde folkeavstemning om tiltak som begrenser innvandringen. Men innstramminger kommer uansett.

Mazyar Keshvari, som er Frps innvandringspolitiske talsmann, sier at Norge også bør spørre folket om holdningen til innvandring generelt:

– Jeg tar ikke stilling til en slik kvoteordning som det sveitsiske folket nå har anbefalt. Men tanken om folkeavstemning er interessant, og Norge burde også ha en folkeavstemning om innvandring. Jeg er helt sikker på at det er flertall for innstramninger på tvers av det flertallet av norske partier mener. Meningsmålinger viser det, sier Keshvari til VG.

Søndag stemte 50,3 prosent av sveitserne for å begrense innvandringen til Sveits. Forslaget som fikk flertall går ut på å innføre kvoter for hvor mange utlendinger landet skal slippe inn. 27 prosent av innbyggerne i Sveits er født utenfor landet.

Bakgrunn: Innvandrings-nei i Sveits kan få følger for Norge

Høyre og Frp-regjeringen er for tiden i harde forhandlinger med Venstre og KrF om tiltak som kan begrense innvandringen til Norge. Regjeringserklæringen

slår imidlertid fast at prinsippet om fri flyt av arbeidskraft mellom EØS-landene ligger fast. Likevel lover Keshvari innstramminger.

– Det kommer innstramninger, så snart forhandlingene med Venstre og KrF er avsluttet. Så mye kan jeg si, sier Keshvari.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus