Meny

Tre omkom i trafikkulykke på riksvei 7 på Ringerike

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn og en kvinne døde da et vogntog og en buss frontkolliderte ved Veme i Ringerike kommune ved midnatt natt til tirsdag. To ble alvorlig skadd i ulykken.

I alt elleve personer var involvert i ulykken, ni i bussen og to vogntogsjåfører.

Blant de omkomne var bussjåføren på Sogn og Fjordane-ekspressen, som var på vei fra Gardermoen til Førde da ulykken skjedde. De to andre omkomne var passasjerer i bussen.

Ulykken skjedde da vogntoget kom over i feil kjørefelt på riksvei 7 og traff bussen i fronten.

– Deretter kjørte ytterligere ett vogntog inn i de to kjøretøyene, forteller operasjonsleder Ole Kristian Bækkedal i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 23.56. Det var svært glatt veibane som følge av underkjølt regn i området.

To fastklemt

To personer, en kvinne og en mann, ble sittende fastklemt i bussen etter ulykken. Begge ble fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus i Oslo med alvorlig skader etter at de ble frigjort.

De to er begge nordmenn. I tillegg er en russisk kvinne innlagt til observasjon på Ringerike sykehus, opplyser politiet.

Blant de andre involverte var det to dansker og en svenske. Disse tre kom tilsynelatende uskadd fra ulykken, men var til sjekk på Ringerike sykehus.

De omkomne, som alle var hentet ut av bussvraket ved 4.30-tiden, vil bli sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon.

Siktet

Vogntogsjåførene er begge islendinger. Sjåføren som kolliderte med bussen, en mann født i 1954, er siktet for brudd på veitrafikkloven.

Etterforskningen videre vil avgjøre om siktelsen blir frafalt eller eventuelt utvidet.

– Politiet har sikret seg blodprøve av sjåføren, og førerkortet hans er rutinemessig beslaglagt, sier operasjonsleder Bækkedal.

Det var tirsdag morgen uklart når det ville la seg gjøre å avhøre mannen.

Forsøkte å stanse

Vogntogsjåføren som kom sist til stedet, sier til VG at han desperat forsøkte å stanse da han så ulykkesbussen.

– Jeg kom cirka fem minutter etter ulykken hadde skjedd. Jeg så bare en buss som sto i veien. Jeg bremset og prøvde å stoppe vogntoget, sier han.

– Det var veldig glatt på veien, veldig, veldig glatt. Jeg fikk ikke stoppet vogntoget og kom opp på siden av bussen.

Den 33 år gamle vogntogsjåføren var på vei fra Oslo til Bergen da ulykken skjedde.

– Jeg satt fast i bilen, så det var ingenting jeg kunne gjøre. Jeg ringte til politiet og varslet om ulykken og håpet det ville komme hjelp snart, forteller han til VG.

Politiet kom til stedet kort tid etter.

– Forferdelig ulykke

Bussen som var involvert i ulykken, er eid av Firda Billag. Transportselskapets administrerende direktør Peter Midthun sier til NTB at han samlet beredskapstroppen da meldingen om ulykken kom.

– Så var vi her i dag tidlig da de første sjåførene kom i 4.30-tida, slik at vi fikk informert dem, forteller Midthun.

– Vi har mange busser og mange lastebiler, og vi kjører veldig mange kilometer hvert eneste døgn. Vi vet at dette er en farlig arbeidsplass, men det er forferdelig å få en slik beskjed, sier han.

Selskapet har opprettet et telefonnummer som pårørende kan ringe, og holder samtidig kontoret åpent. Bedriftshelsetjenesten vil også være på plass.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus