Borten Mo kjemper for sitt politiske liv

KJEMPER: Ola Borten Moe talte lørdag til årsmøtet til Nord-Trøndelag Sp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KJEMPER: Ola Borten Moe talte lørdag til årsmøtet til Nord-Trøndelag Sp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Senterpartiets Ola Borten Mo lover å samarbeide med både sentrumspartiene og de rødgrønne – dersom han blir gjenvalgt som nestleder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg mener veldig sterkt at vi skal bevare det gode forholdet vi har bygd opp til Ap og SV. Det har gjort at vi har fått gjennomslag for svært mye politikk de siste åtte årene, sa Borten Moe i sin tale til fylkesårsmøtet i Nord-Trøndelag lørdag, skriver Trønder-Avisa.

Samtidig vil han finne tilbake til Senterpartiets gamle sentrumskamerater Venstre og Kristelig Folkeparti.

Les også: Sp-representanter mener Borten Moe lammer Sp

Felles verdier

– Det eksisterer et verdifellesskap i sentrum av norsk politikk. Det er naturlig for oss å se om vi kan utvikle det tettere, sa Borten Moe, som mener det langsiktige målet må være at de tre sentrumspartiene blir «en selvstendig kraft».

Nestlederen kjemper nå for sitt politiske liv. Ni av partiets fylkeslag har sendt tydelige signaler om at Borten Moe bør ut av partiledelsen. Det gjelder Østfold, Vestfold, Buskerud, Oslo, Akershus, Telemark, Finnmark, Hordaland og Sogn og Fjordane.

Les også: Ola Borten Moe inn i løvens hule

De jobber nå på spreng for å finne aktuelle motkandidater til Ola Borten Moe, skriver VG.

– Ola er åpenbart ikke en samlende kandidat, med den brede tilliten i partiet en nestleder må ha. Det bør han og støttespillerne hans nå ta inn over seg, sier leder i Oslo Senterparti Morten Edvardsen.

Ribbet

Han advarer støttespillerne til Borten Moe mot å utnytte at det så langt ikke er noen åpne motkandidater til nestledervervet.

Dersom Borten Mo ikke blir gjenvalgt, står han ribbet for politiske verv og posisjoner.

Partikollega Marit Arnstad, som selv verken er aktuell som leder eller nestleder i Senterpartiet, advarte lørdag mot å fjerne Borten Moe.

– Jeg synes Sp har bruk for en politiker som Ola Borten Moe, sier hun.

Personvernpolicy