15 km skiathlon kvinner:

Lagvenninnene gikk for Astrid

ALLE PÅ PALLEN?: Skiathlonpallen med Kalla, Bjørgen og Weng. Det var en svært preget Marit Bjørgen etter seieren. (Foto: NTB scanpix)
ALLE PÅ PALLEN?: Skiathlonpallen med Kalla, Bjørgen og Weng. Det var en svært preget Marit Bjørgen etter seieren. (Foto: NTB scanpix)

Bjørgen overlegen på dagens skiathlon for kvinner og bronsen gikk til Heidi Weng. De norske damene gikk for lagevenninnen Astrid Uhrenholdt Jacobsen og hennes familie etter dødsbudskapet i forkant av løpet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Bjørgen tok olympiske gull i Sotsji lørdag. Hun spurtslo svenske Charlotte Kalla på oppløpet på dagens 15 km skiathlon.

Bronsen gikk til Heidi Weng. Therese Johaug ble nummer fire kun 1,4 sekunder bak pallen.

Tårevått

De norske jentene jublet og gråt sammen. Fredagens tunge beskjed gjorde dagen vanskelig og spesiell.

– Jeg sitter med blandede følelser. Dette setter ting i perspektiv, og idrett betyr lite når sånne ting skjer, sa Bjørgen ifølge NTB.

Bjørgen innrømmet at gullfølelsen denne gangen var en annen enn da hun tok de tre gullene i Vancouver for fire år siden.

– Det er vanskelig, det er det. Jeg kjente det i går da jeg skulle legge meg at det var vanskelig å konsentrere seg om det som skulle skje, men Astrid og familien hadde et ønske om at vi skulle gå for hennes bror i dag. Det at vi står sammen og gjør det som kreves i dag, det er sterkt gjort, sa Bjørgen.

– Det blir mange følelser når sånt skjer. Det er veldig brutalt å få den beskjeden når alle står hverandre så tett, sier Bjørgen til NTB.

I et intervju med TV 2 etter blomsterseremonien var det en gråtende Bjørgen som fortalte om den siste tidens hendelser.

– Astrid ville gjerne at vi skulle gå for broren hennes i dag, og det gjorde vi. Tankene går til Astrid og hennes familie. Vi klarte å mobilisere i går kveld, og fokuserte på å gå for broren til Astrid, sa Bjørgen til TV2.

Om det sportslige sa gullvinneren at hun følte seg bra underveis.

– Jeg følte meg veldig bra og hadde fantastisk gode ski. Jeg var ikke helt obs da Charlotte gikk, men jeg måtte ta henne inn. Hun var sliten hun og, sa Marit Bjørgen til TV2.

Charlotte Kalla dro til vel kilometeren før mål, men Marit Bjørgen hang seg på. Verken Heidi Weng eller Therese Johaug klarte å følge og det ble klart at gullkampen sto mellom Norge og Sverige.

På oppløpet viste Bjørgen seg overlegen sine svenske konkurrent og var flere meter foran Kalla da målstreken ble passert.

– Helt rått. Det virket som hun hadde full kontroll. Dette er en stor dag, og vi er veldig godt fornøyd, sa landslagstrener Egil Kristiansen til TV 2.

Weng: – Vet ikke hva som skjedde

Heidi Weng kunne nesten ikke tro at hun hadde kapret en olympisk medalje etter målgang.

– Det var utrolig gøy. Jeg var så stiv i nest siste bakke, og jeg måtte bare bite tennene sammen. Jeg vet ikke helt hva som har skjedd, egentlig, sa bronsevinner Weng til TV 2.

Weng er den ferskeste på et sterkt langrennslandslag for kvinner, og etter fredagens triste dødsbeskjed fikk hun lært litt om lagånd og fellesskap.

– Vi har et bra lag, og vi støtter hverandre gjennom opp- og nedturer. Det er veldig moro å kunne være med på et slik lag.

– Hva sa du til Astrid?

– Det er ikke så mye å si. Det viktigste er at vi var der for henne. Vi er der om hun vil snakke. Det er bare å bite tennene sammen, sa Weng til NTB.

Therese Johaug var skuffet over den sure fjerdeplassen, men klare samtidig å glede seg over sine norske lagvenninner.

– Selvsagt skulle jeg ønske at jeg kunne vært lenger oppe og kommet på pallen, men de andre jentene var bedre enn meg i dag, sa Johaug til TV 2.

Kristin Størmer Steira endte på 23.-plass. Hun endte drøyt to minutter bak Bjørgen.

Les alt om OL her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus