Slopestyle menn, finale:

Sandbech vant OL-sølv

VANT OL-SØLV: Ståle Sandbech til venstre på pallen, vant OL-sølv i slopestyle i Sotsji. Her sammen med vinner Sage Kotsenburg (midten) og bronsevinner Mark Mcmorris,(Foto: NTB scanpix)
VANT OL-SØLV: Ståle Sandbech til venstre på pallen, vant OL-sølv i slopestyle i Sotsji. Her sammen med vinner Sage Kotsenburg (midten) og bronsevinner Mark Mcmorris,(Foto: NTB scanpix)

I slopestylefinalens andre run klinket nordmannen til med poengsummen 91.75.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Ståle Sandbech

* Ståle Sandbech

* Født: 3. juni 1993 (20 år)

* Idrett: Snowboard

* Øvelse: Slopestyle

* Aktuell: Tok sølvmedalje i slopestyle i Sotsji-OL lørdag.

Ståle Sandbech kjørte fantastisk i slopestylefinalens andre omgang og fikk poengsummen 91.75.

Med det tok nordmannen sølvmedalje. Vant gjorde amerikanske Sage Kotsenburg.

To poeng fra gullet

Sandbech var blant favorittene på forhånd, men misset i første omgang og var langt nede på resultatlista. Men Oslo-gutten kom knallsterkt tilbake i den avsluttende omgangen og leverte et gnistrende run.

Bronsen gikk til canadiske Mark Mcmorris.

Sandbech var mindre enn to poeng fra gullet. Han hadde nesten full klaff i sin nedfart, og dommerne ga ham poengserien 91-92-93-89-92-92. Etter at høyeste og laveste poengsum var strøket ble snittet 91,75.

Etter Sandbechs nedfart sto bare canadiske Maxence Parrot igjen på toppen. Dermed var spørsmålet om Norges første medalje i Sotsji-lekene ble sølv eller bronse.

Parrot var stor favoritt, men han fikk bare 87,25 poeng og femteplass. Bronsen gikk dermed til canadieren Mark Mcmorris, som trosset smertene fra et ribbeinsbrudd i oppkjøringen til lekene.

Bråten sist

Gjermund Bråten, som var andre nordmann i finalen, endte på 12.-plass.

Etter første omgang i finalen var Sandbech og Bråten på de to siste plassene, etter at begge mislyktes i sine første forsøk. Bråten falt også i annen omgang og endte sist i finalen.

– Jeg er fornøyd likevel. Det er første gang på lenge jeg har prøvd trippel cork, og jeg visste det ville bli vanskelig. Jeg klarte det ikke på to forsøk, men det ville gått i det tredje, sa han til TV 2.

Bråten kom til OL-finale selv om han brakk fire ribbein under trening rett før jul.

Norges største OL-håp Torstein Horgmo måtte trekke seg fra OL etter å ha brukket kragebeinet på trening.

Les alt om OL her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus