Fly fra Ukraina forsøkt kapret

LANDET TRYGT: Flyet fra Pegasus Airlines landet trygt på Sabiha Gokcen-flyplassen i Tyrkia. Foto: NTB scanpix / Reuters
LANDET TRYGT: Flyet fra Pegasus Airlines landet trygt på Sabiha Gokcen-flyplassen i Tyrkia. Foto: NTB scanpix / Reuters

Tyrkiske spesialstyrker skal ha pågrepet mannen som forsøkte å kapre et passasjerfly fra Ukraina. Flyet nødlandet i Tyrkia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ukrainsk passasjer skal ha forlangt at flyet ble omdirigert til OL-byen Sotsji og sagt at det var en bombe om bord i flyet, melder tyrkiske medier.

Mannen skal ha viftet med en detonator og forsøkt å få tilgang til cockpit, melder CNN.

Overmannet

De siste meldingene fra Istanbul går ut på at tyrkiske spesialstyrker på flyplassen har overmannet kapreren.

– Et fly fra Pegasus Airlines landet trygt på Sabiha Gokcen-flyplassen etter å ha mottatt en bombetrussel mens det var i luften. Vi vet med sikkerhet at han ikke kom seg inn til cockpit, og at flyet ble forsøkt kapret før det nådde tyrkisk luftrom, uttaler statssekretær Habib Soluk i det tyrkiske samferdselsdepartementet.

Det er ikke foreløpig ikke kjent hvordan spesialstyrkene kom seg inn i flyet eller hvordan de fikk kontroll over kapreren.

110 passasjer om bord

Flyet, som tilhørte det tyrkiske lavprisselskapet Pegasus Airlines, hadde 110 passasjerer om bord og kom fra den ukrainske byen Kharkov.

Etter at flyet ble avskåret av F-16-flyet ble det tvunget til å lande på Sabiha Gokcen-flyplassen i Istanbul, der det ble holdt i en sikker sone.

Meldingen om kapringssignalet ble sendt klokken 14.07 norsk tid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus