Dyrehage avliver frisk sjiraff for å fôre den til løvene

Sjiraffen Marius i dyreparken i København skal avlives pågrunn av innavl. Den blir avlivet med en boltpistol og ikke med bedøvelsesmiddel. Foto: Keld Navntoft / NTB scanpix
Sjiraffen Marius i dyreparken i København skal avlives pågrunn av innavl. Den blir avlivet med en boltpistol og ikke med bedøvelsesmiddel. Foto: Keld Navntoft / NTB scanpix

Det har skapt oppstandelse at Københavns Zoo planlegger å avlive sjiraffen Marius – som er frisk som en fisk – og servere ham til dyrehagens egne løver.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er det slett ikke for forlystenes skyld – og ikke engang for løvenes – at Maruis skal avlives med boltpistol søndag morgen. Dyrehagen forklarer det med at de er en del av et avlsprogram for sunne dyr i dyrehagene.

For selv om Marius ikke feiler noe som helst, må han bøte med livet for å unngå innavl blant sjiraffene, skriver den svenske avisene Kvällsposten. Før han blir løvemat skal Marius obduseres, med publikum til stede.

Vitenskapelig direktør Bengt Holst i Københavns Zoo, skjønner ikke oppstyret rundt den planlagte avlivingen, men tror han har funnet en forklaring.

– Mange gjør tydeligvis forskjell på ulike dyr, men det gjør ikke vi i vår forvaltning. Følelser kommer i spill, og mange tenker ikke rasjonelt. Nå blir det stor oppstandelse fordi det er snakk om en sjiraff, men ingen hadde reagert om det var snakk om en hjort, sier Holst til det svenske nyhetsbyrået TT.

Dyrehaven nord for København avliver 700-800 hjorter hvert år fordi det er for mange av dem.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus