Hussain dømmes for trusler mot journalister

Islamisten Ubaydullah Hussain (28) er dømt til fengsel i 120 dager for trusler mot to journalister, samt trusler satt fram mot en sakkyndig i retten. Han er frifunnet for hatefulle ytringer mot homofile.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

60 dager av straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år, og ettersom Hussain har sittet 53 dager i varetekt, anses straffen som sonet.

Ytringsfrihet

Sakens kjerne er hvor grensen går mellom lovlige ytringer og ulovlige trusler og hatmeldinger. Hussain tok betenkningstid da dommen ble lest opp i tingretten fredag.

Han er blant annet dømt for trusler mot Dagsavisen-journalist Nina Johnsrud. Retten fant Hussains forklaring om at ytringene ikke var ment som reelle trusler, lite troverdig. Den tror heller ikke på forklaringen om at han er motstander av å spre vold og terror.

Kan ha misforstått

Ubaydullah Hussain sto tiltalt for å ha hetset forfatteren Amal Aden for hennes homofile legning. For dette er Hussain frifunnet, ettersom retten ikke kan utelukke at han ikke har forstått sammenhengen.

Hussain, som tidligere var talsmann for den islamistiske gruppen Profetens Ummah, har hele tiden nektet straffskyld. Tidligere var han også siktet for å utgjøre en trussel mot rikets sikkerhet, men denne siktelsen ble henlagt.

Aktor i saken, statsadvokat Carl Fredrik Fari, la ned påstand om fengsel i ti måneder, mens Hussains forsvarer, advokat John Christian Elden, krevde full frifinnelse for klienten.

Ankefristen utløper 21. februar.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus