Merkel fordømmer amerikanske Ukraina-kommentarer

Tysklands statsminister Angela Merkel mener det er helt uakseptabelt at en amerikansk statssekretær har uttalt «Fuck EU» under en intern samtale om Vestens Ukraina-strategi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Merkel setter pris på jobben som EUs utenrikssjef Catherine Ashton gjør, og hun ser på disse uttalelsene som totalt uakseptable, sier Merkels talskvinne.

Ashton har forsøkt å megle mellom Ukrainas president Viktor Janukovitsj og opposisjonen i en krise preget av harde fronter og omfattende demonstrasjoner.

Telefonsamtalen mellom statssekretær Victoria Nuland og den amerikanske ambassadøren er lagt ut på YouTube, uvisst av hvem.

Diskusjonen handler om hvilken strategi som trengs for å få et maktskifte i Ukraina, og det er her Nuland kommer med uttalelsen «Fuck EU» – en svært lite flatterende kommentar om EUs Ukraina-politikk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus