Vurderer å droppe «stan» fra Kasakhstan

Nursultan Nazarbajev vil endre navnet til Kasakhstan. Foto: Wikimedia commons
Nursultan Nazarbajev vil endre navnet til Kasakhstan. Foto: Wikimedia commons

Kasakhstans president Nursultan Nazarbajev vurderer å droppe «stan» fra navnet på landet, for å fremheve at landet skiller seg ut fra de andre nasjonene i regionen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landet som styres av den autoritære Nursultan Nazarbajev, er det rikeste av «stan-landene» i Sentral-Asia, som tidligere var del av Sovjetunionen.

Utenlandske selskaper har investert milliarder av dollar av i landet etter uavhengigheten i 1991, men landet er likevel lite kjent i verden, ifølge tjenestemenn.

President Nazarbajev åpner derfor å endre navnet til for eksempel Kazak Eli, som betyr «kaskoenes land». Det vil være mer iøynefallende for folk som kikker på kartet av regionen, ifølge den autoritære lederen.

– «Stan» er del av navnet på landet vårt, slik det er i andre sentralasiatiske land. Men utlendinger er interessert i Mongolia, for eksempel, med bare to millioner innbyggere. De har ikke «stan» i navnet sitt, sa presidenten torsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus