16 års fengsel for Grua-drapet

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 29-årig afghansk mann er i Gjøvik tingrett dømt til 16 års fengsel for overlagt drap på kona Fahezeh Ahmadi (17) på Grua i Oppland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg må mannen betale 986.000 kroner i erstatning til parets to år gamle datter, samt 400.000 kroner i erstatning til konas foreldre, melder NRK.

Knivstukket

Den afghanske kvinnen hadde nettopp flyttet inn i søsterens leilighet på Grua da hun ble drept med tre knivstikk 12. juni i fjor. Hun og datteren hadde fram til da bodd på et asylmottak i Lyngdal i Vest-Agder. Etter drapet flyktet 29-åringen med datteren. Han ble pågrepet etter fire dager på en kafé i Roma.

Det tok to måneder å få mannen utlevert til Norge. Han har sittet i varetekt i Oslo siden august i fjor. Den to år gamle datteren ble tatt hånd om av barnevernet og har siden bodd i fosterhjem på hemmelig adresse.

17 år

Kvinnen opplyste i asylsøknaden at hun var født i 1996. Er opplysningen riktig, var hun 17 år da hun ble drept.

Men ifølge den drapstiltalte mannen og en venn av den drepte, var hun 22 år da hun kom til Norge i fjor vinter. Flere andre vitner i saken, blant dem familiemedlemmer, har imidlertid opplyst at hun var 17 år, ifølge NRK.

Afghaneren ble først tiltalt for forsettlig drap, men tiltalen ble underveis i rettssaken utvidet til overlagt drap. Aktor i saken hadde lagt ned påstand om 18 års fengsel. Mannen har erkjent forsettlig drap, men nekter for at det var planlagt og overlagt.