16 års fengsel for Grua-drapet

En 29-årig afghansk mann er i Gjøvik tingrett dømt til 16 års fengsel for overlagt drap på kona Fahezeh Ahmadi (17) på Grua i Oppland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg må mannen betale 986.000 kroner i erstatning til parets to år gamle datter, samt 400.000 kroner i erstatning til konas foreldre, melder NRK.

Knivstukket

Den afghanske kvinnen hadde nettopp flyttet inn i søsterens leilighet på Grua da hun ble drept med tre knivstikk 12. juni i fjor. Hun og datteren hadde fram til da bodd på et asylmottak i Lyngdal i Vest-Agder. Etter drapet flyktet 29-åringen med datteren. Han ble pågrepet etter fire dager på en kafé i Roma.

Det tok to måneder å få mannen utlevert til Norge. Han har sittet i varetekt i Oslo siden august i fjor. Den to år gamle datteren ble tatt hånd om av barnevernet og har siden bodd i fosterhjem på hemmelig adresse.

17 år

Kvinnen opplyste i asylsøknaden at hun var født i 1996. Er opplysningen riktig, var hun 17 år da hun ble drept.

Men ifølge den drapstiltalte mannen og en venn av den drepte, var hun 22 år da hun kom til Norge i fjor vinter. Flere andre vitner i saken, blant dem familiemedlemmer, har imidlertid opplyst at hun var 17 år, ifølge NRK.

Afghaneren ble først tiltalt for forsettlig drap, men tiltalen ble underveis i rettssaken utvidet til overlagt drap. Aktor i saken hadde lagt ned påstand om 18 års fengsel. Mannen har erkjent forsettlig drap, men nekter for at det var planlagt og overlagt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus