150 båter vandalisert av ubudne gjester

Rundt 150 båter i opplag ved Sjølyst marina har fått store ødeleggelser etter at ubudne gjester har oppholdt seg der.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennom vinteren og høsten har uvedkommende brukt fritidsbåter i opplag på Sjølyst og Karenslyst i Oslo til opphold og lagerplass for tyvegods.

Av 1.700 båter som ligger til vinteropplag ved Sjølyst marina anslår vedlikeholds- og vaktsjef Nils Erik Nilsson at rundt 150 båter er helt eller delvis ødelagte. Han tror flere av båtene trenger totalrenovering.

– Noen båteiere er så fortvilet at de ikke vil ha tilbake båtene sine. Det forstår jeg jo, sier Nilsson til magasinet Båtliv.

Båtene er tilgriset med søppel, avføring, sigarettsneiper og matrester – og i enkelte båter er stanken forferdelig.

– Selv om toalettene er vinterkonservert er de blitt brukt. De har avføring opp til randen. Når de er blitt fulle er det brukt bøtter, og ikke sjeldent har de veltet eller de er tømt over rekka. Dette er dessverre gjennomgående i flere båter, sier Nilsson.

I tillegg er et stort antall båter også brukt som lagerplass til tjuvgods. Politibetjent Øystein Falch ved Majorstua politistasjon har vært med på flere pågripelser av romfolk på opplagsområdet.

– Vi har en teori om at båter i området er blitt brukt som transittlager for tjuvgods, men det har vi ikke fått verifisert, sier Falch.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus