– Nær 250 drept i bombeangrep mot Aleppo

KRIGSOMRÅDE: En beboer leter gjennom ruinene etter bombeangrepet i Aleppo. (Foto: Reuters)
KRIGSOMRÅDE: En beboer leter gjennom ruinene etter bombeangrepet i Aleppo. (Foto: Reuters)

Tønnebombene som blir sluppet over Syrias største by Aleppo, har tatt livet av 246 mennesker, deriblant 73 barn, opplyser Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bombardementet har pågått hver dag siden lørdag.

I løpet av fem dager er 246 mennesker drept og flere hundre såret, opplyser SOHR, en opprørervennlig eksilgruppe i London som samler inn informasjon om antall drepte fra aktivister, opprørere og helsepersonell i Syria.

Barbariske bomber

Tønnebombene inneholder spiker og annet metall som sprer seg utover idet bombene eksploderer. Bruken er svært omstridt, og USA har kalt angrepene for barbariske.

Bombingen har utløst masseflukt fra flere av Aleppos opprørskontrollerte bydeler.

Siden midten av 2012 har Aleppo vært delt mellom opprørere og regjeringsstyrker. Nå har regjeringsstyrkene også rykket fram på bakken øst i byen, noe som har ført til at byens internasjonale flyplass er gjenåpnet etter å ha vært stengt i over et år.

– Syrerne enige om nødhjelp

Samtidig ser den syriske regjeringen og opposisjonen ut til å ha blitt enige om leveranser av nødhjelp til byen Homs, som også har vært beleiret av regjeringsstyrker i lang tid, ifølge Russland.

– Spørsmålet om humanitær hjelp til gamlebyen i Homs blir diskutert. På bakgrunn av de siste opplysningene ser det ut til at opposisjonen og regjeringen allerede er blitt enige om en slik avtale, sa talsmann Aleksandr Lukasjevitsj i det russiske utenriksdepartementet på en pressekonferanse i Moskva torsdag.

Humanitær katastrofe

Hjelpeorganisasjoner har lenge presset på for at FNs sikkerhetsråd skal vedta en resolusjon som fastslår at det må åpnes for humanitær hjelp i beleirede områder av Syria.

Både vestlige og arabiske land ønsker en slik resolusjon, men så sent som onsdag avviste Russland dette.

– Vi er imot å fremme en resolusjon i Sikkerhetsrådet nå. Det er så klart som jeg kan si det. Det er ikke et godt tidspunkt for å diskutere en resolusjon i Sikkerhetsrådet, sa Russlands FN-ambassadør Vitalij Tsjurkin.

Ifølge FN trenger om lag 9,3 millioner syrere, nesten halvparten av befolkningen, humanitær hjelp.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus