Nav venter 30.000 nye uføre neste måned

Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Når mange tusen mottakere av arbeidsavklaringspenger tvinges ut av ordningen 1. mars, regner Nav med at 30.000 av dem blir uføre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag er over 305.000 nordmenn uføretrygdet. Hvis det samme blir tilfelle med halvparten av dem som i dag får arbeidsavklaringspenger, vil antallet uføre øke med rundt 10 prosent.

1. mars skal nemlig 64.000 nordmenn ut av ordningen med arbeidsavklaringspenger fordi de har nådd maksgrensen på fire år, skriver Aftenposten.

– Det er i hovedsak tre muligheter for den gruppen som nå går ut av fireårsperioden med arbeidsavklaringspenger. De kan komme i arbeid, få unntak fra fireårsregelen fordi de kan komme i arbeid gjennom videre behandling og oppfølging, eller de kan bli uførepensjonert. En høy andel vil kvalifisere for uførepensjon, anslagsvis 40-50 prosent av sakene, sier tjenestedirektør i Nav, Bjørn Gudbjørgsrud. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus