Frykter oljesøl etter skipsforlis utenfor Frankrike

Et spansk lasteskip brakk i to etter på ha kjørt på en dike utenfor den franske havnebyen Bayonne. Det fryktes at store mengder olje kan lekke fra havaristen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskaper opplyser onsdag ettermiddag at lasteskipet lekker drivstoff, og det ble jobbet på spreng for å avgrense lekkasjene og hindre en miljøkatastrofe.

Det 100 meter lange lasteskipet Luno er lastet med gjødsel, og det kolliderte med diken onsdag morgen like ved byen Anglet etter å ha lagt fra kai i Bayonne tidligere på dagen.

Årsaken til uhellet er ikke kjent, men skipet meldte om maskinproblemer da det la ut fra Bayonne. Det var uvær i området da forliset skjedde, med sterk vind og høye bølger.

Skipet hadde et mannskap på 11 om bord. Lokalmyndighetene i Bayonne opplyser at en av mannskapet ble skadd, men det er ikke kjent hvor alvorlige skadene er.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus