Flere skadde etter eksplosjon i Essex

En person svever mellom liv og død og flere andre er alvorlig skadd etter en kraftig gasseksplosjon i byen Clacton i Storbritannia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjonen inntraff onsdag morgen i en tomannsbolig i Clacton i Essex, melder Sky News.

Ti personer ble brakt til sykehus med alvorlige skader, og tilstanden er livstruende for én av dem, melder brannvesenet i Essex.

En polititalsmann opplyser at selv om årsaken ikke er endelig avklart, er politiet rimelig sikre på at det er snakk om en gasseksplosjon.

Jevnet med jorden

Eksplosjonen var voldsom og førte til store materielle ødeleggelser. Den delen av tomannsboligen der eksplosjonen skjedde, er fullstendig jevnet med jorden, mens kun deler av den andre halvdelen fortsatt står. Like etter eksplosjonen brant det også kraftig i ruinene.

Flere andre hus i nærheten har fått vinduer knust av gjenstander som ble slynget ut i luften av det voldsomme lufttrykket.

Politiet sperret av området og evakuerte alle som befant seg i nærheten av eksplosjonsstedet i timene etter smellet.

Falt ned i skolegården

En av de evakuerte forteller til Sky News hvordan flygende gjenstander falt ned i skolegården i nærheten.

– Vi holdt akkurat på å få barna av gårde til skolen da vi hørte en voldsom eksplosjon lenger ned i gaten. Det var et kjempesmell og alt i huset ristet. Alle naboene sprang ut av husene sine, forteller Stuart Coe.

– Det var som om en bombe hadde gått av. Barna ble veldig redde og gråt fordi vi ikke visste hva som foregikk. Vi skjønte at det var alvorlig da den første ambulansen kom, sier han videre.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus