Molands far: – French kan bli offer for justismord

Tirsdag faller dommen mot Joshua French som er tiltalt for drapet på cellekameraten Tjostolv Moland. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
Tirsdag faller dommen mot Joshua French som er tiltalt for drapet på cellekameraten Tjostolv Moland. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix

Dersom Joshua French blir dømt for å ha drept cellekameraten Tjostolv Moland, er han offer for et overlagt justismord, mener Molands far.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Joshua er uskyldig, som Kripos har bevist. Det er de kongolesiske militære som er ansvarlige for Tjostolvs død, da han var i deres varetekt. Blir Joshua dømt, er det et overlagt justismord, skriver Knut Moland, Tjostolv Molands far, i en epost til Dagbladet.

Moland og French ble pågrepet i Kongo i mai 2009 etter at sjåføren deres ble funnet drept. Nordmennene ble dømt til døden i tre rettsinstanser, sist i ankedomstolen i Kisangani 10. juni 2010.

Begge ble dømt for spionasje, ulovlig våpenbesittelse, drapsforsøk, væpnet ran og for å ha dannet et kriminelt forbund. Moland ble også dømt for selve drapet.

Moland ble funnet død på cellen i Ndolo-fengselet 18. august i fjor, og Kripos har konstatert at det ikke hadde skjedd noe kriminelt.

Joshua French var uvel og kastet opp under den siste dagen av rettssaken i Kongo tirsdag. Likevel nektes French tilsyn på sykehus eller legebesøk på cellen, sier Frenchs advokat Hans Marius Graasvold til VG.

– Han har akutt behov for medisinsk hjelp, sa Graasvold til avisen mandag kveld.

Nå er det opp til dommerne å avgjøre om French blir kjent skyldig i drap på Moland. Dommen faller tirsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus