Arnstad: – Jeg er ikke aktuell som Sp-leder

IKKE AKTUELL: Stortingsrepresentant Marit Arnstad (SP) varsler at hun ikke ønsker å blit Senterpartiet nye partileder. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
IKKE AKTUELL: Stortingsrepresentant Marit Arnstad (SP) varsler at hun ikke ønsker å blit Senterpartiet nye partileder. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Marit Arnstad ønsker ikke å bli ny leder i Senterpartiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidlig i januar varslet Liv Signe Navarsete at hun går av som leder i Sp. Nå forteller Marit Arnstad at hun ikke ønsker å partiets nye leder.

– Jeg har gått en runde med meg selv og konkluderer fortsatt med at jeg ikke ser meg selv som aktuell leder. Det har jeg varslet lederen av valgkomiteen om og hatt en grundig samtale med ham om, sier Arnstad til Aftenposten.

Terje Riis-Johansen, leder av valgkomiteen til Sp, skal ha blitt varslet om Arnstads besluttning i går.

Les også: – Ledervalg løser ikke Sp-krisen

Kan bli parlamentarisk leder

Hun mener hun kan gjøre en bedre jobb i andre posisjoner, og at Trygve Slagsvold Vedum vil kunne begeistre partiet på en helt annet måte enn hun kan selv.

Trønderen oppfordrer partiet til å samle kreftene hvis det skal komme seg videre. Arnstad utelukker ikke at det kan bli aktuelt å bidra i partiet som en parlamentarisk leder.

– Det er det ikke hverken valgkomiteen eller landsmøtet som skal ta stilling til. Men dersom en ny partileder og stortingsgruppen skulle ønske meg i en slik posisjon, ville jeg selvsagt vurdert det, sier hun og understreker at det er opp til dem å avgjøre.

Arnstad vil ikke komme med noen synspunkter om hvem som bør bli nestleder.

Les også: Sp-kilde: – Navarsete var ferdig som partileder før jul

– Politiske spenninger

Forrige uke møtes landsstyret i Senterpartiet seg for å godkjenne valgkomiteen som skal foreslå en ny partiledelse.

Frank Aarebrot, professor ved Institutt for sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen, har mest tro på Trygve Slagsvold Vedum som ny leder av partiet.

– Vedum har dukket opp fra en relativt anonym posisjon i partiet til å bli en som blir lagt merke til. Debattformen hans er stigende. Personlig tror jeg det er klokt av dem å satse på Vedum. Det vil skape mer nysgjerrighet enn ved å velge Marit Arnstad, sa han til Nationen.

Senterpartiet gjorde i høst sitt dårligste stortingsvalg noen sinne, med bare 5,5 prosent oppslutning.

Ola Borten Moe roser Arnstads avgjørelse

Nestleder Ola Borten Moe mener det står respekt av avgjørelsen til Marit Arnstad om ikke å stille som kandidat til partiledelsen i Senterpartiet.

En svært ordknapp Ola Borten Moe skriver i en tekstmelding til Dagbladet at han ikke har noen kommentarer til den siste utviklingen i jakten på ny senterpartiledelse.

– Ikke noe utover at det står respekt av Marits avgjørelse, og at Trygve blir en god partileder, skriver han.

Etter at trønderen Arnstad forsvant ut av lederdebatten, kan det synes som om Moe har styrket sitt kandidatur til å fortsette som nestleder, fordi ingen med det kan si at trøndelagsfylkene er overrepresentert i partiledelsen, skriver NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus