Facebook fyller ti år tirsdag

I løpet av sine første ti år har Facebook vokst til å bli en av teknologiverdens virkelige giganter, men selskapet vil ikke ut med om det blir noen ekstravagant feiring tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Som vi gjør hvert år, vil vi ha en intern fest fredag ettermiddag, sier Facebook-talskvinne Arielle Araya til nyhetsbyrået AFP på spørsmål om hvordan tiårsjubileet skal markeres.

I løpet av sine første ti år har det sosiale nettstedet vokst til å ha over en milliard brukere. Mange av dem lurer nå på hvordan det faktiske jubileet vil bli markert tirsdag.

Se også: Facebook gjør det ulykkelig

Facebook-gründer Mark Zuckerberg har flere ganger sagt at formålet til det sosiale mediet er «å gjøre verden mer åpen og mer sammenknyttet». Mange vil si at selskapet har klart nettopp det i årene siden det ble grunnlagt blant studenter på Harvard-universitetet i 2004.

– Mer enn 20 prosent av all tid som brukes på internett brukes på Facebook, sier Lou Kerner, som er grunnleggeren av Social Internet Fund.

Facebook skal nå være den nest største aktøren på annonsemarkedet på internett etter Google. Etter en vanskelig start på tiden som børsnotert selskap i mai 2012, har aksjen steget i verdi den siste tiden.

Selskapet sier selv at 1,23 milliarder mennesker er aktive på Facebook i løpet av en måned, inkludert 945 millioner mobilbrukere. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus