Her provoserer Sandra Borch i ulvepels

ULVEPELS: Sandra Borch kaster seg inn i debatten om felling av ulv i Norge. Dette bildet ikled en ulvepels la hun ut på Twitter. Foto: Privat
ULVEPELS: Sandra Borch kaster seg inn i debatten om felling av ulv i Norge. Dette bildet ikled en ulvepels la hun ut på Twitter. Foto: Privat

– Gir blaffen i om noen reagerer på at jeg ikler meg ulvepels, sier hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I november gikk Sandra Borch av som leder av Senterungdommen.

Siden da har det vært stille rundt henne.

Men nå kaster Borch seg inn i debatten om felling av ulv i Norge. På Twitter har hun lagt ut et bilde av seg selv ikledd en ulvepels.

– Jeg gjør det litt for å provosere, og gir blaffen i om noen reagerer på at jeg ikler meg ulvepels, sier hun til Nordlys.

Les også: Sandra Borch gjorde det enda dårligere enn Navarsete

– Ikke forbudt å gå med pels

Borch har tidligere ikke lagt skjul på at hun er for fri jakt på ulv. I et blogginnlegg lagt ut 1. januar, skrev hun at «I Norge passer ulven best som utstoppet».

Blogginnlegget førte til kraftige reaksjoner.

Borch ønsker ikke å oppgi hva hun betalte for pelsen, men presiserer at den er kjøpt av en seriøs forhandler.

Hun understreker at pelsindustrien har vært lovlig i Norge i lang tid.

– Jeg er ikke flau over å støtte pelsindustrien. Jeg visste at det ville provosere, men jeg ville vise mitt standpunkt. Jeg visste imidlertid ikke at det skulle bli så mye oppstyr. Samtidig ønsker jeg å vise mine meninger, og at jeg ikke bryr meg om hva andre mener om meg og mine politiske meninger, sier Borch til Dagbladet.

Les også: Sandra Borch trekker seg fra rikspolitikken

– Etisk uakseptabelt

Leder i dyrevernorganisasjonen NOAH, Siri Martinsen, reagerer på Borchs pelsbilde og mener politikerens holdning til ulv og pelsdyroppdrett er etisk uakseptabelt.

– Dette utspillet er ganske forutsigbart fra en politiker som så sterkt går inn for felling av ulv og pelsdyrutnyttelse, med all lidelse det påfører dyrene. Hun gjør dette helt klart for å provosere, men jeg er ganske sikker på at det ikke endrer holdningen til stor deler av befolkningen i Norge som sier nei til jakt på ulv og som er kritisk til pels, sier hun til Nordlys.

Borch som selv er vokst opp på gård forteller til Dagbladet at hun er opptatt av dyrevelferd og at hun er mot produseringen av det kjente jakkemerket Canada Goose.

- Jeg har ikke Canada-Goose-jakke fordi dyrene lider under behandlingen av pelsen. Derfor har jeg ikke gått til innkjøp av det. Pelsen jeg går med er skutt og behandlet på en forsvarlig måte. Det er mer enn hva jeg kan si om alle de tusenvis av Goose-jakkene, sier Borch.

overfor Dagbladet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus