Istapper skaper hodebry for Oslo-politiet

Politiet i Oslo ber publikum være oppmerksomme etter en ettermiddag full av istapp-uhell i hovedstaden. En kvinne er lettere skadd og flere biler er truffet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen ble sendt til legevakten med lettere skader da hun fikk en isklump i hodet i Brugata i Oslo mandag ettermiddag, og et par biler har også fått unngjelde.

Har blokka full

Det er langt fra de eneste isrelaterte hendelsene som har holdt politiet opptatt som følge av mildværet i hovedstaden.

– Jeg har blokka full av bekymringsmeldinger om istapper. I øyeblikket jobber vi med åtte slike saker samtidig, sier operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet undersøker

Ifølge Huseiernes Landsforbund risikerer gårdeiere i Oslo 5.000 kroner i bot for å ikke sette ut varselskilt ved fare for takras. Erstatninger for skade som eventuelt påføres fotgjengere og biler, kan bli betraktelig høyere.

I Brugata var gårdeieren i ferd med å sette opp skilter kl. 15.19 – fem minutter etter at politiet fikk varsel om hendelsen.

– Brannvesenet og miljøetaten står fritt til å ilegge bøter. Hos oss vil vi opprette en undersøkelsessak, der en jurist vil se om saken skal forfølges nærmere, sier Sven-Martin Ege i politiet.

Nå bes publikum å være ekstra på vakt i tiden fremover.

– Mildværet kom litt tidligere i år enn i fjor. Vi anbefaler alle å kaste et ekstra blikk opp.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus