Per Sandberg fortsetter som nestleder

Per Sandberg ankommer sentralstyremøtet i Frp mandag Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Per Sandberg ankommer sentralstyremøtet i Frp mandag Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Motivasjonen er tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandberg varslet i fjor høst at han aktet å tre tilbake som Fremskrittspartiets første nestleder.

Den 53 år gamle partiveteranen fra Skogn i Nord-Trøndelag ville heller ikke være statsråd eller parlamentarisk leder og begrunnet dette med slitasje, manglende motivasjon og behov for mer tid med familien.

– Motivasjonen min for å drive med politikk på toppnivå er kommet tilbake for fullt. Jeg har derfor meldt fra om at jeg fortsetter som nestleder i Fremskrittspartiet, sier Sandberg i en pressemelding.

Bakgrunn: – Jeg går av som nestleder

Beklager usikkerheten

Fremskrittspartiet var like ved å nedsette en valgkomité for å finne partiets nye nestleder da Sandberg under den årlige journalistkonferansen på Hell i helgen åpnet for å fortsette likevel.

Sandberg er valgt fram til 2015.

– Jeg har brukt mye tid på å tenke i høst og vinter. Det har vært nødvendig for meg. Men jo mer jeg har tenkt, jo sikrere har jeg blitt på at jeg fortsetter. Engasjementet mitt er på topp og jeg garanterer at jeg vil stå på for fullt for FrP og en enklere hverdag for folk flest.

Sandberg beklager usikkerheten han har skapt ved å så tvil om sin nestlederposisjon, heter det i pressemeldingen.

Les også: Per Sandberg vurderer comeback

Så fram til avklaring

Etter helgens uttalelser om et mulig comeback fortalte Frp-leder Siv Jensen at hun synes det var spennende at Sandberg åpnet for å fortsette som partiets nestleder.

– Jeg har sett hva som står i mediene og ser fram til avklaringer over helgen, sa Jensen til NTB.

– Per er valgt som nestleder fram til 2015. Hvis han velger å ikke trekke seg, betyr det at vi ikke trenger ekstraordinært valg på nestleder på vårt landsmøte i mai, la hun til.

Sandberg ønsket ikke å bli statsråd i Høyre/Frp-regjeringen etter valget i fjor høst, selv om han ble ansett som selvskreven på Erna Solbergs lag. Trønderen spilte blant annet en sentral rolle både i sonderingene og forhandlingene før regjeringen kom på plass.

Les også: Aarebrot: – Jeg er forundret over Sandbergs avgang

– En markant politiker

Da det ble kjent av Sandberg varslet at han gikk av som nestleder i Frp, var professor i statsvitenskap ved Universitetet i Bergen, Frank Aarebrot, forundret.

– Det virker å ha vært noe der, uten at jeg vet hva det er, sa han til ABC Nyheter.

– Sandberg har jobbet hardt for å få partiet i Regjering og at han nå trekker seg som nestleder er jeg forundret over, fortsatte Aarebrot.

Professoren sa til ABC Nyheter at Sandberg har vært en av Siv Jensens mest trofaste partimedlemmer.

– Han er en person som har snakket om Frps hjertesaker og har vært en markant politiker for partiet, sa han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus