Flere klager på politifolks oppførsel

MISNØYE: Antall klager på politifolk øker blant publikum. Uhøflig opptreden, trakassering og ukorrekt handlemåte er noen av områdene. (Illustrasjonsfoto: NTB scanpix)
MISNØYE: Antall klager på politifolk øker blant publikum. Uhøflig opptreden, trakassering og ukorrekt handlemåte er noen av områdene. (Illustrasjonsfoto: NTB scanpix)

Antall klager på politifolk for uhøflig opptreden, trakassering og ukorrekt handlemåte, øker. Det viser en undersøkelse utført av Politidirektoratet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undersøkelsen er basert på klager som kom inn til politidistriktene i fjorårets tre første måneder.

Den er et ledd i et større prosjekt som direktoratet gjennomfører for å sikre kvaliteten på politiets behandling av klager fra publikum, skriver Dagsavisen.

57 prosent av dem som klager, gjør det på grunn av politiets atferd. Det er en kraftig økning fra 2009, da 38 prosent gjorde det samme.

Les også: 136 politistudenter utdannet til ledighet

De fleste klagerne hevder de er blitt utsatt for uhøflig opptreden, ukorrekt handlemåte, trakassering eller lignende.

Undersøkelsen viser samtidig at det er færre som klager på maktmisbruk, brudd på taushetsplikt og politiets saksbehandlingstid.

Les også: Polititopper tjener mer enn regjeringen

Forrige uke kunne ABC Nyheter avsløre at det murrer på grunnplanet i politi-Norge. Flere i miljøet hevder ledelse blir prioritert foran beredskap og bemanning, og blant landets fremtidige politimenn blir det nå slått alarm.

Bekymrede politistudenter kunne blant annet fortelle at de må drive skytetrening på fritisen.

Les mer: Bekymrede politistudenter må drive skytetrening på fritiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus