Familien til Hoffman knust av dødsfallet

Mange sørgende samlet seg søndag foran bygningen der den amerikanske skuespilleren Philip Seymour Hoffman (46) ble funnet død. Foto: EPA / NTB scanpix.
Mange sørgende samlet seg søndag foran bygningen der den amerikanske skuespilleren Philip Seymour Hoffman (46) ble funnet død. Foto: EPA / NTB scanpix.

Den amerikanske skuespilleren Philip Seymour Hoffman (46) skal ha dødd av en overdose, sier politikilder til New York Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 46 år gamle skuespilleren etterlater seg kjæresten Mimmi O'Donnell og deres tre barn, en sønn på 11 år og døtre på 7 og 5.

«Vi er knust av tapet av vår kjære Phil og setter pris på all den kjælighet og støtte vi mottar fra alle. Det er et tragisk og bråt tap, og vi ber om at dere respekterer vårt behov for privatliv mens vi sørger. Vær så snill og bevar Phil i deres tanker og bønner», heter det i en uttalelse fra familien til Philip Seymour Hoffman søndag kveld, norsk tid.

Les også: Skuespilleren Philip Seymour Hoffman er død

Den anerkjente skuespilleren ble søndag funnet død i sitt hjem på Manhattan.

Politiet mistenker at Hoffman døde av en overdose.

– Det er ganske åpenbart at det handler om en overdose. Kanylen satt fortsatt fast i armen, sier en politikilde til avisen New York Times.

Poser med det som skal ha vært heroin ble også funnet i umiddelbar nærhet.

Ifølge Wall Street Journal var det manusforfatter David Katz og ytterligere en person som fant Philip Seymour Hoffman livløs på badet i sin egen leilighet. Hoffman skal sist ha blitt sett i åttetiden lørdag kveld, lokal tid.

Søndag morgen skal han ikke ha dukket opp da han etter planen skulle hente barna sine.

I fjor pratet Hoffman ut om sine rusproblemer til nettstedet TMZ. I intervjuet forteller han at misbruket startet med reseptbelagte medikamenter og eskalerte til heroinmisbruk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus